Početna Home Samsungova nova digitalna audio linija

Samsungova nova digitalna audio linija

ATV & NAUTICA 2020

Samsung Electronics Co., Ltd., globalni lider na polju digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije objavio je širenje svoje lepeze digitalnih audio aparata novim uređajima kojima se na jednostavan način svaka kućna konfiguracija pretvara u optimalno zvučno okruženje. Samsungovi AV proizvodi za 2013.godinu sadrže niz unapređenja za bežično povezivanje, uključujući i prvi soundbar u industriji koji je moguće povezati na TV prijemnik korišćenjem blutut tehnologije.

Među najnovijih proizvodima nalaze se:

ATV & NAUTICA 2020
  • Samsungov soundbar sa vakumskom cevi (model HW-F750) je prvi soundbar koji poseduje ugrađenu vakumsku cev kojom se kvalitet zvuka dovodi do savršenstva i prvi saundbar na svetu koji je moguće povezati sa TV prijemnikom pomoću blututa.
  • Samsungov prenosni, bežični bluetooth zvučnik (model DA-F60) donosi poboljšan kvalitet zvuka sa apt-X codec, istovremeno pružajući jednostavnost povezivanja na komunikacijske kanale u bliskom okruženju (Near-Field Communications (NFC).
  • Samsungov 7.1 kanalni sistem kućnog bioskopa (model HT-F9750W) stvoren je kao savršeni komplementarni deo Samsungovih TV aparata 2013. sa pojačalom od galium nitrida koje daje čist zvuk, sa dizajnom i karakteristikama korišćenja koje u dom donose potpuno glatko iskustvo.
  • Samsungov Premium Blurej plejer (model BD-F7500) koji poseduje napredne mogućnosti usavršavanja, čime je korisnicima omogućeno da iskuse obične SD i HD sadržaje u superiornoj rezoluciji.

“Uz unapređenja u rezoluciji slike, potrošači moraju biti u mogućnosti i da upotpune svoje celokupno iskustvo gledanja visokokvalitetnim proizvodima kućnog bioskopa” rekao je Sani Li, Izvršni potpredsednik za Poslove vizuelnog prikaza (Visual Display Business) u kompaniji Samsung Electronics. “Proizvodi koje danas plasiramo na tržište su dokaz da potrošači mogu da uživaju u vrhunskom zvuku i najmodernijem dizajnu bez da žrtvuju udobnost, jednostavnost ili lakoću korišćenja.”

Dokaz liderskog položaja kompanije Samsung na polju inovacija, dizajna i inženjeringa su i nagrade CES za inovacije 2013. godine za Samsungov HW-F750 Saundbar i Samsungov BD-F7500 Smart Blurej plejer. Nova linija proizvoda za kućne bioskope biće izložena na štandu Samsunga u br.12004, Centralna hala na Međunarodnom  CES 2013, koji će biti održan u Kongresnom centru u Las Vegasu od  7-10. januara 2013. godine.

Topliji, sveobuhvatni zvuk bez šumova i distorzije

Samsungov saundbar sa vakumskom cevi (model HW-F750) odgovara na želju potrošača da imaju snažan i topao, prirodan zvuk integracijom vakumskog cevnog pojačala u saundbar po prvi put u industriji.

Uz to, the HW-750 nudi vrhunsku udobnost svojom fukcijom SoundShare, koja omogućava korisnicima bežično povezivanje saundbara na TV prijemnik putem blututa. U međuvremenu, senzor žiroskopa proizvoda meri  visinu, rotaciju i nagib u cilju optimizacije kvaliteta zvuka, bilo da je saundbar pozicioniran horizontalno ili vertikalno. Ove karakteristike zajedno bukvalno eliminišu ograničenja koje potrošači imaju u smislu postavljanja HW-750 u njihovim domovima.

Još jedan doprinos jednostavnosti korišćenja proizvoda je taj što potrošači mogu aktivirati novu funkciju AirtrackON, koja automatski uključuje saundbar pri uključivanju TV prijemnika i omogućuje korisnicima da kontrolišu HW-F750 daljinskim upravljačem njihovog TV prijemnika.HW-F750 je tanak, i ima posebni, bežični subvufer, što ga čini idealnim elementom premium dizajna svakog Samsung Smart TV prijemnika. Svojim sofisticiranim, metalnim dizajnom, proizvod ujedinjuje najbolje što mogu da pruže stare i moderne tehnologije.

Samsung soundbar HW-F750(2)

Poslednja reč u prenosnom, bežičnom zvuku

Samsungov prenosni, bežični blutut zvučnik (model DA-F60) pruža kvalitet zvuka i jednostavnost, bilo da su potrošači kod kuće ili u pokretu. Integrisana mogućnost povezivanja zvučnika na komunikacijske kanale u neposrednom okruženju (NFC) olakšava korisnicima uparivanje ovog zvučnika sa drugim NFC uređajima poput smartfona ili tableta, jednostavnim priključivanjem dva uređaja jedan na drugi. Uz to, podrška za Samsungov SoundShare znači da korisnici mogu da koriste DA-F60 kao TV zvučnik upotrebom bežične mogućnosti povezivanja putem blututa.

DA-F60 u sebi sadrži magnete od neodimiuma i pasivni grejni element da bi dao rezultate kakvi se obično nalaze u visokokvalitetnim Hi-Fi audio sistemima, uključujući i usaglašenu niskofrekvetnu reprodukciju i odsustvo bilo kakve distorzije čak i pri visokim stepenima slušanja. Korisnici će uživati i u naprednim performansama i visokokvalitetnom iskustvu sa ugrađenom apt-X codec tehnologijom koja podiže ekstenzivni dinamički dijapazon Blutut zvučnika, posebno u gornjim lestvicama.

Sa težinom od samo 1,6kg, Samsungov DA-F60 je idealni audio saputnik koji kombinuje visok kvalitet reprodukcije i prenosivost u cilju omogućavanja punog audio zvuka i van kuće.

DA-F60

Vrhunska kombinacija zvuka i slike najvišeg kvaliteta

Samsungov 7.1 kanalni sistem kućnog bioskopa (model HT-F9750W) stvoren je kao perfektna dopuna Samsungovom TV prijemniku 2013 sa dizajnom i mogućnostima korišćenja koji pružaju potpuno impresivno iskustvo. Nova karakteristika TV Sound On omogućava korisnicima momentalnu aktivaciju zvuka od 1,330 vati sistema uz istovremeno isključivanje internog zvučnika TV prijemnika jednim jedinim pritiskom na daljinskom upravljaču. Ovaj vodeći HTS sadrži  Samsungovu patentiranu vakumsku cev i digitalno pojačalo, kao i najnovije karakteristike Smart TV-a u cilju pružanja najbolje zabave ikad.

Za iskustvo koje se može porediti jedino sa bioskopom, HT-F9750W nudi multidimenzionalan zvuk rotirajućeg zvučnika u kombinaciji sa novim DTS® Neo fusion codec – ekskluzivnim za Samsung – koji dodatno pojačava vertikalni zvuk i daje kvalitet zvuka bez presedana za kućnu upotrebu. Pojačalo od galijum nitrida (GaN) može da izdrži dijapazon zvuka koji prevazilazi uobičajeni dijapazon frekvencija koje je moguće čuti. U kombinaciji sa predpojačalom sa vakumskom cevi, potrošači će uživati u originalnom, prirodnom zvuku uz minimalne distrozije. Zvučnik sa injekcionom diafragmom od keramičkom polipropilena (CPID) širi rezoluciju zvuka tako da se svaka nota posebno čuje.

Izuzetan kvalitet slike koji pruža HT-F9750W uočljiv je istog trenutka, čak i na TV uređajima Ultra visoke definicije (UHD) koji će na tržište biti plasirani  2013.godine. Samsungov  4K brojni procesor daje verne slike živih boja i takođe unapređuje sadržaj visoke definicije na nivo kvaliteta UHD slike.

Blurej komponenta HT-F9750W može istovremeno da vrši nekoliko aplikacija i da pruži Samsungove najmodernije Smart Hub®i AllShare®karakteristike. Ovaj sistem  od 1.330-vati predstavlja odličnu dopunu za svakog audiofila koji traži najbolje iskustvo kućne zabave.

HT-F9750

Unapređene performance slike i brzina

Samsungov Premium blurej plejer (model BD-F7500) dodaje radosti gledanja vaših omiljenih filmova transformisanjem običnog SD i HD sadržaja u superiornu rezolluciju, nalik onoj koju pružaju televizije sa Ultra visokom definicijom (UHD). Ovaj tanak plejer ima procesor sa dva jezgra i Samsungovu Smart TV tehnologiju uključujući i Smart Hub® i AllShare®, tako da korisnici mogu uživati u neuporedivom kvalitetu slike putem intuitivnog, pojednostavljenog interfejsa.

BD-F7500 je remek delo estetike, u crnoj i sivoj boji, u isto vreme moderan i klasičan. Minimalistički crni gornji sloj u kontrastu je sa aluminijumskim sjajem uređaja i dopunjuje kvalitet istog dizajna kao i na mnogim ravnim ekranima koji imaju crni lak oivičen srebrnim kosinama.

BD-F7500 video procesor sadrži i ekskluzivni Samsungov algoritam koji poboljšava vizuelni kvalitet block-based low bit-rate kodiranih slika i smanjuje blokirajuće predmete. Ova karakteristika je posebno bitna za maksimiziranje vizuelnog kvaliteta sadržaja koji dolazi sa interneta, kao i za unapređenje kvaliteta oštrine slike. Nadalje, visoke performanse uređaja od 900MHz x 2 seta čipova sa dva jezgra podižu kapacitet procesuiranja, tako da korisnici uživaju u najvišem kvalitetu slike i najvećoj brzini pretraživanja veba.

Posetite naš stand da biste se, iz  prve ruke, uverili u ovu tehnologiju budućnosti. Linija Samsungovih proizvoda biće izložena od 8-11. januara na štandu br.12004 u Centralnoj hali Kongresnog centra u Las Vegasu.

Za detaljne informacije, video sadržaj i slike proizvoda posetitei Samsungov mikrosajt: www.samsungces.com ili mobilni sajt: m.samsungces.com.

Konferencija za novinare Samsunga i Samsung Tomorrow TV CES 2013 Specijali biće prenošena uživo na blogu Samsung Tomorrow: global.samsungtomorrow.com kao i na Samsungovom mikrosajtu.

Nakon prezentacija u realnom vremenu, biće dostupni i video zapisi na http://youtube.com/SamsungTomorrow