Početna Home Smart TV alijansa dobila 5 novih članova

Smart TV alijansa dobila 5 novih članova

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Smart TV alijansa objavila je da je pet novih vodećih kompanija iz oblasti potrošačke elektronike i informacionih tehnologija pristupilo ovoj organizaciji koja za cilj ima unapređenje zajedničke Smart TV platforme i razvijanje zajedničkih smart aplikacija i servisa. Novi članovi Smart TV alijanse su kompanije Panasonic, ABOX42, TechniSat, IBM i Specific Media, koje su prepoznale značaj zajedničkog nastupa u kreiranju brojnog smart sadržaja visokog kvaliteta koji će biti dostupan korisnicima širom sveta.

Smart TV alijansu su osnovale kompanije LG Electronics, TP Vision i Toshiba, kojima su se kasnije pridružile i YuMe, Obigo i Qualcomm, tako da sa najnovijim članovima ova organizacija okuplja neke od najznačajnih kompanija na tržištu.

10 saveta Instagram IN PAGE

„Cilj Smart TV alijanse je da ujedini kompanije koje se bave razvijanjem aplikacija i proizvođače televizora kako bi razvili najbolju i jedinstvenu smart TV platformu“, izjavio je Richard Choi, predsednik Smart TV alijanse i predstavnik kompanije LG Electronics. „Na ovaj način, kompanije koje se bave razvijanjem aplikacija više ne gube energiju i vreme na prilagođavanje svojih rešenja za svakog proizvođača televizora posebno, već mogu da usmere svu svoju kreativnu snagu na stvaranje inovativnih rešenja, a sve u cilju najboljeg korisničkog iskustva“.

Smart TV alijansa je na ovogodišnjem Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu predstavila i unapređani SDK (software development kit) paket. Novi paket programa i računarskih alatki prati poslednje trendove i omogućava razvijanje najsavremenijih aplikacija za smart televizore. Ovaj paket omogućava da kreirane aplikacije imaju pristup većem broju različitih sadržaja, a takođe poseduju i MPEG-DASH podršku, koja povećava kvalitet audio i video materijala. SDK paket koji je predstavila Smart TV alijansa podržava i unapređene HTML5, CSS3 i JavaScript specifikacije i omogućava kreiranje 3D aplikacija i reprodukovanje ostalog 3D sadržaja.