Početna FOTO / VIDEO Trostruka moć Sony Cyber-shot™ fotoaparata

Trostruka moć Sony Cyber-shot™ fotoaparata

v
TL-10 saveta za Instagram HEADER
  • WX300: tanak i otmen, ovaj najmanji i najlakši3 fotoaparat na svetu poseduje moćni 20x optički zum, poboljšanu stabilizaciju slike i brz autofokus
  • HX300: veoma moćan fotoaparat sa 50x optičkim zumom koji pruža osećaj rukovanja DSLR (Digital single-lens reflex) aparatom zahvaljujući manuelnim podešavanjima, poboljšanoj stabilizaciji i brzom autofokusu
  • TX30: najtanji kompaktni digitalni fotoaparat na svetu, otporan na mraz, šokove i vodu do 10m dubine

Poboljšajte kvalitet vaših fotografija uz pomoć otmenih Cyber-shot™ WX300, HX300 i TX30 kompaktnih Sony digitalnih fotoaparata koji pružaju mnoštvo novih mogućnosti. Zahvaljujući funkcijama optičke stabilizacije slike i bržeg autofokusa, modeli  WX300 i HX300 su mnogo efikasniji pri beleženju objekata u pokretu, čak i kada zumirate.

Cyber-shot™ WX300

Samsung 50 godina

Fotografija 01_WX300

Tanak i veoma otmen, Cyber-shot™ WX300 je najmanji i najlakši3 digitalni fotoaparat na svetu koji poseduje moćni 20x optički zum.

Uz džepne dimenzije zgodne za putovanja, WX300 se odlikuje i G objektivom visokog kvaliteta koji sa lakoćom beleži pejzaže, portrete i snimke iz blizine. U slučaju da fotoaparat držite u ruci, šetate ili zumirate, Optical SteadyShot režim neutrališe efekat podrhtavanja i omogućava kristalno čiste i jasne slike. Stabilizacija slike je sada približno dva puta4 efikasnija pri korišćenju velikog zumiranja u poređenju sa starijom generacijom Cyber-shot™ HX20V sa 20x optičkim zumom. Fotoaparat je takođe poboljšan Active Mode režimom, koji omogućava da video sadržaj snimljen iz ruke izgleda jasno i oštro.

Zabeležićete još više posebnih trenutaka uz pomoć super-brzog autofokusa koji je sad približno 3.6x brži5 u poređenju sa Cyber-shot™ HX20V pri punom zumiranju.

Ugrađeni Wi-Fi omogućava vam omogućava da svoj pametni telefoni koristite kao daljinski upravljač koji kontroliše fotoaparat. Idealan je za autoportrete ili grupne fotografije kada i vi želite da budete deo akcije. Takođe, fotografije i video zapise možete slati direktno na vaš pametni telefon ili tablet radi lakšeg pregledanja i deljenja sadržaja, koristeći Sony PlayMemories™ mobilnu aplikaciju. Pregledajte fotografije sa vašeg aparata bežičnim putem na umreženom televizoru ili arhivirajte sadržaj direktno sa Cyber-shot-a™ na vaš računar koristeći PlayMemories™ Home.

Uprkos svojoj maloj veličini, Cyber-shot™ WX300 može da napravi i do 500 fotografija uz jedno punjenje baterije: sasvim dovoljno za celodnevno fotografisanje kada ste napolju.

Cyber-shot™ HX300

Fotografija 02_HX300

Izdvajajući se najpre svojim izgledom i lakoćom rukovanja karakterističnim za DSLR klasu, moćni Cyber-shot™ HX300 je lagan i ne primorava vas da sa sobom nosite dodatne objektive. Sa ogromnim 50x optičkim zumom – najvećim među kompaktnim fotoaparatima – Carl Zeiss Vario-Sonnar T* objektiv pruža široki spektar mogućnosti fotografisanja, od odmora preko safarija, pa sve do raznih sportskih događaja i koncerata na otvorenom. T* premaz na objektivu smanjuje odblesak i senke, dok elementi Super ED i ED stakla značajno umanjuju hromatsku aberaciju, kako bi omogućili oštre fotografije visokog kontrasta.

Po prvi put kod Cyber-shot™ modela, HX300 poseduje poboljšani optički stabilizator Optical SteadyShot, koji omogućava bolje kompozicije i jasnije fotografije čak i pri većem zumu. Pozicija sekundarnih sočiva se munjevito menja kako bi korigovala drhtaje ruku, čineći kadriranje slika dvostruko jednostavnijim6 i udobnijim.

Pored toga, ovogodišnja unapređenja autofokusa visoke brzine i telefoto podešavanja omogućavaju beleženje predmeta dvaput brže u poređenju sa prethodnim modelom Cyber-shot™ HX200V. Biće vam lakše nego ikada do sad da zabeležite spontane momente i dobijete oštre i jasne snimke.

Duže snimanje postaje užitak zahvaljujući telu aparata koje je poput onih kod DSLR modela, ergonomskom rukohvatu, kao i čitavom nizu intuitivno pozicioniranih dugmadi.

HX300 takođe poseduje vrlo koristan „Multi Terminal“ interfejs, koji omogućava inteligentnu komunikaciju između fotoaparata i dodatne opreme.

Cyber-shot™ TX30

Fotografija 03_TX30

Savršen za kupanje, ronjenje, skijanje i bilo koju vrstu zabave – Cyber-shot™ TX30 sa 5x optičkim zumom je najtanji kompaktni digitalni fotoaparat na svetu, koji je ujedno i vodootporan do dubine od 10m. Ovaj otmeni i moderni fotoaparat takođe odoleva prašini, udarcima i mrazevima, omogućavajući vam da akciju uhvatite praktično u bilo kojoj situaciji i da dobijete prekrasne i detaljne slike i oštre Full HD video zapise.

Novi Magnifying Glass Plus režim omogućava zumiranje i uveličavanje čak i do neverovatnih 15x – pružajući totalno drugačiji pogled na ribe, biljke, insekte ili sitan tekst na jelovniku. Moćna LED svetla dodatno osvetljuju mračnija mesta kako bi se dobili oštri i detaljni snimci iz blizine.

Na jednostavan način do fantastičnog kvaliteta slike 

Exmor R™ CMOS senzor koji se nalazi unutar sva tri Cyber-shot™ modela beleži fotografije koje obiluju detaljima kao i Full HD video zapis sa niskim nivoom šuma, čak iako snimate bez blica za vreme sumraka ili u loše osvetljenim prostorijama.

Nije potrebno biti stručnjak za fotografiju kako bi dobili upečatljve rezultate u uslovima nepogodnim za fotografisanje. Super Auto režim na svim modelima proširuje mogućnosti snimanja akcije u uslovima niskog osvetljenja, a čak i prepoznaje predmete u pokretu. Podešavanja fotoaparata se automatski prilagođavaju svakoj situaciji kako bi se dobili oštri snimci bez zamućenja – od sunčanih plaža pa sve do mračnijih prostorija i zalazaka sunca.

Picture Effect režim omogućava da osvežite vaše fotografije, snimke i panorame uz niz zabavnih i kreativnih filtera kao što su Toy Camera, Pop Colour, Soft High Key i Partial Colour. Sve je trenutačno i automatski, bez potrebe za mobilnim aplikacijama ili softverom za retuširanje. Portreti prijatelja i porodice još bolje izgledaju uz pomoć Beauty Effect režima (WX300 i TX30), koji automatski retušira fotografije i uklanja nepravilnosti na koži, širi poluotvorene oči i izbeljuje zube.

Svi modeli odlikuju se Advanced Flash režimom blica koji pojačava osetljivost aparata i produžava domet blica kako bi predmeti izgledali što svetliji. Ovaj režim idealan je za žurke, kao i za fotografisanje u zatvorenom prostoru ili tokom sumraka, kada običan blic ne može da „dobaci“ do akcije. Uz pomoć Triluminos™ Colour režima, novi Cyber-shot™ modeli takođe poseduju bogatu paletu prirodnih boja u kojima možete uživati na kompatibilnim BRAVIA televizorima koji podržavaju Triluminos™ Display.

Osim toga, postoji čitav izbor dodatne opreme za Cyber-shot™ fotoaparate, uključujući kvalitetne futrole, dodatne pakete za sport i podvodno snimanje, memorijske kartice, kao i dodatne baterije i punjače. Ceo asortiman dodatnih proizvoda možete pogledati na sledećem linku: http://www.sony.rs/hub/cyber-shot-digitalni-fotoaparati/dodatna-oprema

Novi Sony Cyber-shot™ WX300, TX30 i HX300 kompaktni digitalni fotoaparati naći će se u slobodnoj prodaji u Evropi od marta 2013.

Ključne specifikacije

Cyber-shot™ WX300 Cyber-shot™ TX30 Cyber-shot™ HX300
Objektiv Sony G Lens Carl ZeissVario-Tessar Carl ZeissVario-Sonnar T*
Optički zum /Clear Image zum 20x / 40x 5x / 10x 50x / 100x
Senzor slike / broj efektivnih megapiksela Exmor R™ CMOS 18.2MP Exmor R™ CMOS 18.2MP Exmor R™ CMOS 20.4MP
Full HD video 1920 x 1080 50i 1920 x 1080 50i 1920 x 1080 50p
BIONZ procesor Da Da Da
LCD 3.0-type, 460k dot ClearPhoto 3.3-type, 1229k dot OLED 3.0-type, 921k dotXtraFine
PoboljšaniSuperior Auto Da Da Da
Poboljšana optička stabilizacija – Optical SteadyShot Da Da Da – uz pomeranje pozicije sek. sočiva
Advanced Flash režim blica Da Da Da
Beauty Effect režim Da Da Ne
Wi-Fi Da Ne Ne
TRILUMINOS Colour Da Da Da