Početna Biznis korisnici 25. rođendan ThinkPad laptopa kompanije Lenovo!

25. rođendan ThinkPad laptopa kompanije Lenovo!

Lenovo proslavlja četvrtinu veka legendarnog laptopa uz ograničenu serijom ThinkPad Anniversary Edition 25

5. oktobra kompanija Lenovo je proslavila 25. rođendan legendarnog ThinkPad laptopa, u Yamato centru u Japanu, mestu gde je prvi put i napravljen ovaj legendarni laptop. Kako bi adekvatno obeležila ovaj jubilej, kompanija je napravila ograničenu seriju rođendanske verzije laptopa koja oslikava inovativnost kompanije kada je u pitanju dizajn i tehnologija. ThinkPad Anniversary Edition 25 predstavlja savremenu verziju tradicionalnog dizajna i sadrži određene „retro“ karakteristike kao što su osvetljena ThinkPad tastatura sa 7 redova, tasteri za jačinu zvuka, LED lampice kao indikatori i logo u više različitih boja.

Proces dizajniranja ovog modela počeo je 25. juna 2015., pri čemu su društvene mreže bile korišćene kao jedan od kanala za prikupljanje informacija i mišljenja od ThinkPad fanova širom sveta. Pored klasičnih funkcija, ThinkPad Anniversary Edition 25 predstavlja potpuno moderan laptop. Pokreće ga Intel® Core ™ i7-7500U procesor sa diskretnom NVIDIA GeForce 940MKS grafikom i 14-inčnim Full HD ekranom osetljivim na dodir.

25 godina bezkompromisnih inovacija
Prvobitni ThinkPad 700c dizajnirao je Ričard Saper (Richard Sapper), a napravljen je u Yamato centru u Japanu, 5. oktobra 1992. godine. Inspirisan tradicionalnom japanskom bento kutijom, 700C je bio početak neverovatnog putovanja. U razmaku od nekoliko meseci osvojio je više od trista nagrada i postao statusni simbol za predsednike i izvršne direktore.

Nakon 130 miliona prodatih jedinica, ThinkPad je postao ikona u IT industriji. Pomagao je istraživačima da dođu do udaljenih mesta na Zemlji, bio je sastavni deo brojnih misija u svemir i pomogao mnogim kompanijama da se razviju. Za ovu priliku, kompanija je prikupila neke od brojnih priča koje pokazuju na koji način je ThinkPad promenio svet.

„ThinkPad dizajn predstavlja snažnu sinergiju između oblika i funkcionalnosti. On predstavlja balans sofisticirane estetike, pažljivo kreiranog korisničkog iskustva i svetski priznatih inžinjerskih rešenja, kako bi finalni proizvod bio vrhunskog kvaliteta”, izjavio je Dejvid Hil (David Hill), nekadašnji direktor dizajna u kompaniji Lenovo. „25 godina nakon predstavljanja originalnog 700C modela, najnoviji X1 Carbon korisnici odmah prepoznaju kao ThinkPad”.

Leave a Reply