Početna FOTO / VIDEO Akciona kamera u stilu avanturističkog dizajna – Ricoh WG-M1 Action Camera

Akciona kamera u stilu avanturističkog dizajna – Ricoh WG-M1 Action Camera

Momacki auto – Infiniti HEADER

Osim što je otporna na prašinu, kamera je otporna i na niske temperature do minus 10 stepeni Celzijusa, i može da izdrži pad sa visine od 2 metra.

Dosta vremena je trebalo čuvenom proizvođaču Ricoh-u da izbaci prvu akcionu kameru, pod nazivom WG-M1. Na prvi pogled nismo bili sigurni da je u pitanju akciona kamera jer svojim izgledom malo odskače od ostalih akcionih kamera. No bilo kako bilo, evo je prva Ricoh-ova akciona kamera koja se pridružuju već prepunom tržištu akcionih kamera i koja sa sobom donosi dizajn koji priliči WG seriji. Kamera ima CMOS senzor od 14 MP, i kao ostale akcione kamere napravljena je da bude čvrsta. Vodootporna je do dubine od 10m (do sat vremena pod vodom), osim što je otporna na prašinu, kamera je otporna i na niske temperature do minus 10 stepeni Celzijusa, i može da izdrži pad sa visine od 2 metra. Što se tiče aspekta obrade slike, ima 14 MP senzore koji su upareni sa f2.8 sočivom sa vidnim poljem od 160 stepeni i može da snima u Full HD-u na 30 fps-a sa H.264 kompresijom, ili 60 fps-a kada snima u 720p.

Iako može da snima u 120 fps-a, zbog potrošnje definicije, zvuka i trajanja, može da snima samo 60 sekundi. WG-M1 takođe dolazi sa digitalnim režimom smanjenja drmanja, bez zamućivanja snimka, i sa izborom četiri ugla gledanja, a to su široki (oko 137 stepeni), uski, srednji i podvodni. Ostale karakteristike kamere su, 1.5-inčni LCD ekran, ugrađeni Wi-Fi, daljinsko upravljanje kada se upari sa pametnim telefonom ili tabletom, mod za detekciju pokreta, AF i AE funkcije detekcije lica, ima poveće tastere tako da je laka za rad čak i sa rukavicama i kompatibilan je sa raznim držačima tako da je možete koristiti u raznim akcionim sportovima. Ricoh WG-M1 dolazi u crnoj ili narandžastoj boji i njena cena je oko 240 evra.

10 saveta Instagram IN PAGE

Leave a Reply