Početna Broj 204 Čista petica! – TEST: LG G7 ThinQ

Čista petica! – TEST: LG G7 ThinQ

LG nema više prava na grešku – ove godine mora da revitalizuje svoju vodeću liniju smartfona i nova generacija stiže u „nikad pametnijem“ izdanju

blank
ATV & NAUTICA ATV

Južnokorejski gigant LG je u prethodnih par godina, ispostavilo se, načinio suviše raskoraka spram želja i potreba korisnika i tržišta mobilnih telefona visoke kategorije. Uvek je bio drugačiji, želeo je da to podigne na n-ti stepen, ali se ispostavilo da su planovi bili preambiciozni, a realizacija ispod očekivanja. Tu prevashodno mislimo na modularni G5, koji je razočarao, i kod koga upravo taj udarni adut nije ispunio očekivanja. Nakon njega, usledio je G6 sa skoro istim čipsetom kao i G5. Iako je bio dobar, nije postigao prodajni uspeh. Sada se, međutim, LG vraća u punom kapacitetu sa modelom nove generacije u vodećoj klasi – LG G7 ThinQ. Šta nam donosi i kako se pokazuje ovaj top model?

Pred njim je vraški težak zadatak. Konkurencija je nikad žešća, a G7 definitivno mora puno da ponudi ukoliko se želi dobra prodaja. Cena telefona je za nijansu niža od konkurencije, a to znači da će se naći u direktnom okršaju sa brojnim alternativama raznih proizvođača. No, ni LG ne bi bio to što jeste da ne puca iz svih mogućih oružja.

ATV & NAUTICA 2020

Mnogo pre nego što je izbacio telefon, LG je oformio tim koji je razvijao DeepThinQ platformu za upotrebu veštačke inteligencije. LG je zapravo želeo da implementira deep learning tehnologiju u širi spektar proizvoda, koji će se pojavljivati pod ThinQ brendom. Deo te familije će, dakako, biti i LG G7. Ideja je da ta platforma prepoznaje okruženje prilikom fotografisanja, lokacije gde se korisnik nalazi, prati i uči njegove navike, te da telefon tokom vremena pruža sve korisnije informacije korisniku, navikava se na njega i njegove potrebe i želje, pruža adekvatne preporuke u svakodnevnoj upotrebi i slično. LG će ovo implementirati u uređaje bele tehnike, televizore, video uređaje, telefone, klimu unutar automobila i slično. Naravno, i LG G7 ThinQ je uređaj koji bi trebao da pruža ovakve benefite.

Leave a Reply