Početna Broj 204 Čista petica! – TEST: LG G7 ThinQ

Čista petica! – TEST: LG G7 ThinQ

LG nema više prava na grešku – ove godine mora da revitalizuje svoju vodeću liniju smartfona i nova generacija stiže u „nikad pametnijem“ izdanju

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Južnokorejski gigant LG je u prethodnih par godina, ispostavilo se, načinio suviše raskoraka spram želja i potreba korisnika i tržišta mobilnih telefona visoke kategorije. Uvek je bio drugačiji, želeo je da to podigne na n-ti stepen, ali se ispostavilo da su planovi bili preambiciozni, a realizacija ispod očekivanja. Tu prevashodno mislimo na modularni G5, koji je razočarao, i kod koga upravo taj udarni adut nije ispunio očekivanja. Nakon njega, usledio je G6 sa skoro istim čipsetom kao i G5. Iako je bio dobar, nije postigao prodajni uspeh. Sada se, međutim, LG vraća u punom kapacitetu sa modelom nove generacije u vodećoj klasi – LG G7 ThinQ. Šta nam donosi i kako se pokazuje ovaj top model?

Pred njim je vraški težak zadatak. Konkurencija je nikad žešća, a G7 definitivno mora puno da ponudi ukoliko se želi dobra prodaja. Cena telefona je za nijansu niža od konkurencije, a to znači da će se naći u direktnom okršaju sa brojnim alternativama raznih proizvođača. No, ni LG ne bi bio to što jeste da ne puca iz svih mogućih oružja.

EON 1 godina

Mnogo pre nego što je izbacio telefon, LG je oformio tim koji je razvijao DeepThinQ platformu za upotrebu veštačke inteligencije. LG je zapravo želeo da implementira deep learning tehnologiju u širi spektar proizvoda, koji će se pojavljivati pod ThinQ brendom. Deo te familije će, dakako, biti i LG G7. Ideja je da ta platforma prepoznaje okruženje prilikom fotografisanja, lokacije gde se korisnik nalazi, prati i uči njegove navike, te da telefon tokom vremena pruža sve korisnije informacije korisniku, navikava se na njega i njegove potrebe i želje, pruža adekvatne preporuke u svakodnevnoj upotrebi i slično. LG će ovo implementirati u uređaje bele tehnike, televizore, video uređaje, telefone, klimu unutar automobila i slično. Naravno, i LG G7 ThinQ je uređaj koji bi trebao da pruža ovakve benefite.

Leave a Reply