Početna Gadgets Garmin oči na tvom bajsu – Varia uređaji

Garmin oči na tvom bajsu – Varia uređaji

blank
ATV & NAUTICA ATV

Vožnja bicikla ponekad može da bude opasna, neki put usled taštine ili želje za što boljim rezultatom. Jer, ko bi hteo da „pokvari“ svoj elegantni bicikl od kevlara i ugljeničnih vlakana, vredan 5.000 dolara, stavljanjem retrovizora na njega? A ti retrovizori kvare i aerodinamiku, pa će vas možda sprečiti da postignete željene brzine. Međutim, u pomoć priskaču Varia pametni uređaji za bicikl kompanije Garmin. Oni su funkcionalni i elegantni, pa neće narušiti ni aerodinamiku ni eleganciju vašeg dvotočkaša.

Prvi od Varia uređaja je „radar-retrovizor“ koji skenira razdaljinu od 140 metara iza vas i upozorava vas na vozila koja vam se približavaju. Sastoji se od dve spravice – jedna se postavlja na zadnji deo bicikla i počinje jače da svetli ili da treperi kada otkrije da se neko vozilo približava, a druga služi za prikaz informacija sa radara.

ATV & NAUTICA ATV

Tu su i Varia pametna svetla za bicikl koja koriste GPS podatke sa kompatibilnog Edge uređaja i „bacaju“ svetlo dalje kada se krećete brže, i obrnuto. Svetlost koju ona daju je fokusirana, pa jačina svetla na daljini od 10 metara iznosi 100 Lux-a. Postoje i zadnja svetla koja funkcionišu po istom principu.

Varia pametni uređaji za bicikl su se na tržištu pojavili pred kraj 2015. godine. Cena radarskog zadnjeg svetla je $199.99, ili $299.99 u paketu sa ekranom za prikaz informacija sa radara. Komplet pametnih svetala (prednje i zadnje) košta $299.99.

Leave a Reply