Početna Gadgets Garmin oči na tvom bajsu – Varia uređaji

Garmin oči na tvom bajsu – Varia uređaji

Panasonic TV

Vožnja bicikla ponekad može da bude opasna, neki put usled taštine ili želje za što boljim rezultatom. Jer, ko bi hteo da „pokvari“ svoj elegantni bicikl od kevlara i ugljeničnih vlakana, vredan 5.000 dolara, stavljanjem retrovizora na njega? A ti retrovizori kvare i aerodinamiku, pa će vas možda sprečiti da postignete željene brzine. Međutim, u pomoć priskaču Varia pametni uređaji za bicikl kompanije Garmin. Oni su funkcionalni i elegantni, pa neće narušiti ni aerodinamiku ni eleganciju vašeg dvotočkaša.

Prvi od Varia uređaja je „radar-retrovizor“ koji skenira razdaljinu od 140 metara iza vas i upozorava vas na vozila koja vam se približavaju. Sastoji se od dve spravice – jedna se postavlja na zadnji deo bicikla i počinje jače da svetli ili da treperi kada otkrije da se neko vozilo približava, a druga služi za prikaz informacija sa radara.

Najbolji telefoni 2019

Tu su i Varia pametna svetla za bicikl koja koriste GPS podatke sa kompatibilnog Edge uređaja i „bacaju“ svetlo dalje kada se krećete brže, i obrnuto. Svetlost koju ona daju je fokusirana, pa jačina svetla na daljini od 10 metara iznosi 100 Lux-a. Postoje i zadnja svetla koja funkcionišu po istom principu.

Varia pametni uređaji za bicikl su se na tržištu pojavili pred kraj 2015. godine. Cena radarskog zadnjeg svetla je $199.99, ili $299.99 u paketu sa ekranom za prikaz informacija sa radara. Komplet pametnih svetala (prednje i zadnje) košta $299.99.

Leave a Reply