Početna Gadgets HTC virtuelna realnost

HTC virtuelna realnost

blank
ATV & NAUTICA 2020

Vive spaja Valveove tehnologije praćenja i unosa podataka sa HTC-ovim svetski poznatim dizajnom, postavljajući novi zlatni standard u industriji koja se do sada grčevito borila da izađe iz razvojne faze.

Cher Wang, predsednica kompanije HTC, komentariše: „Retko se dešava da neka kompanija ima priliku da zauvek promeni način interakcije čoveka sa svetom oko sebe i komunikacije među ljudima – a to upravo ono što planiramo da učinimo sa Valveom.“

„U tome smo već jednom uspeli sa razvojem tehnologije pametnih telefona,“ dodaje Peter Chou, glavni izvršni direktor kompanije HTC. „A u partnerstvu sa kompanijom Valve upravo činimo to ponovno, sa tehnologijom virtualne realnosti o kojoj su potrošači do sada mogli samo da sanjaju“, kaže on.

HTC-Vive_Black

Očaravajući kvalitet, potpuno realistično iskustvo
Vive donosi najrealističnije iskustvo paketa virtualne realnosti do sada, koje trenutno uranja čoveka u novi svet. HTC i Valve predstavili su rešenje „Full Room Scale 360 Degree Solution“ sa Tracked Controllers kontrolerima, omogućujući vam da ustanete, prošetate svojim virtuelnim prostorom i istražite ga, zagledate objekte iz svih uglova i ostvarite potpunu interakciju sa svojom okolinom. Postavljajući nove standarde u performansama, set koji se nosi na glavi ima grafiku visokog kvaliteta, frekvenciju videa od 90 „frejmova“ u sekundi i neverovatan kvalitet zvuka.

HTC takođe predstavlja i nove, bežične kontrolere virtuelne realnosti koji omogućuju da potpuno osetite virtuelno okruženje u kome se nalazite. Novi HTC VR kontroleri dolaze u paru i projektovani su tako svestrano da će podržati čitav niz VR doživljaja. Za razliku od tipičnih igračkih kontrolera, HTC Steam VR kontroleri se intuitivno i jednostavno koriste, pomažući korisniku da izvuče najviše iz svog iskustva virtuelne realnosti.

Igranje – i više od toga
Beta verzije Vive Developer Edition već donose bogat zabavni sadržaj najvećih svetskih razvojnih timova, uključujući Vertigo Games, Bossa, Barry – Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games i Owlchemy.

„Našu saradnju sa HTC-om pokreće zajednička želja da proizvedemo najverniji i najpotpuniji doživljaj virtuelne realnosti,“ rekao je Ken Birdwell iz Valvea. „Dovođenje kreatora sadržaja za Vive Developer Edition je neverovatno važna prekretnica u našim naporima da postignemo taj cilj.“

Neverovatna igračka iskustva su osnova VR univerzuma, ali je potencijal koji se nalazi izvan igara praktično neograničen. HTC i Valve posvećeni su u ostvarenju šire vizije virtuelne realnosti i vide ogromnu priliku upravo u transformaciji svakodnevnih iskustava korisnika. Putovanje, učestvovanje u igri, druženje sa prijateljima – ili čak kupovina – više nikad neće biti isti, a da bi ostvarile tu viziju, kompanije sarađuju sa vodećim kreatorima sadržaja, uključujući Google, HBO, Lionsgate i tajvanski National Palace Museum.

„Vive otvara uzbudljivu mogućnost svim programerima i kreatorima sadržaja da nam pomognu da virtuelnu stvarnost učinimo masovno dostupnom, sa krajnjim rešenjima koja u potpunosti redefinišu načine na koje se zabavljamo, komuniciramo jedni s drugima, učimo i konačno, kako postajemo još produktivniji,“ zaključuje Cher Wang. „HTC Vive je stvarnost, ovde je i biće spreman za lansiranje pre početka 2016. godine.“

Leave a Reply