Početna Broj 197 TEST: Huawei P10 Plus VS. Huawei P10 Lite

TEST: Huawei P10 Plus VS. Huawei P10 Lite

Dva derivata ovogodišnjeg flegšipa kompanije Huawei potpuno zaokružuju ponudu i dodaju novi sloj asfalta na putu ka tronu industrije mobilnih telefona

blank
ATV & NAUTICA ATV

Huawei P10 Plus
Nema sumnje, Huawei P10 Plus je do skoro najbolji telefon koji je napustio proizvodne pogone renomiranog kineskog proizvođača. On predstavlja nadogradnju modela P10 u pravom smislu te reči i nameće se kao istinski flegšip koji direktno i bez respekta napada najveće konkurente, iPhone 7, Galaxy S8 i G6.

U pogledu dizajna, P10 Plus prilično podseća na iPhone 7, što nije prvi put da jedan Android telefon zamiriše na Jabuku, ali to svakako oduzima bodove na testu originalnosti. S druge strane, telefon u ruci leži kao saliven jer je tanak, neobično lagan za svoje gabarite i dovoljno uzan da se komotno drži u ruci. Potpuno ravna poleđina jeste pomalo klizava, ali na to smo se lako navikli. Skener otiska prsta je pomeren na prednju stranu kućišta, što nije loša pozicija jer smanjuje učestalost nehotičnih dodira, a njegove performanse su unapređene do te mere da slobodno možemo reći da ne postoji uređaj sa kvalitetnijim senzorom (brz je i praktično nepogrešiv, a omogućuje i izvođenje gestova koji olakšavaju navigaciju kroz korisnički interfejs). Razočarani smo jedino činjenicom da kućište nije vodootporno, što nije zanemarljiv nedostatak kad na liniji fronta imate gorepomenuti trio moćnih telefona koji se ne plaše vode.

blank

Ekran je jedan od glavnih aduta ovog uređaja. Što se rezolucije (quadHD) i kvaliteta prikaza tiče, sa IPS-NEO panelom nema nikakvih problema (izuzev što ne podržava Daydream VR funkciju novog Androida, koja je rezervisana za AMOLED ekrane). Boje su podrazumevano malo hladnije, ali kolorna temperatura se može prilagoditi ukusu korisnika. Osvetljenje je veoma jako, tako da u najvećem broju slučajeva osvetljenost ne treba povećavati iznad 50%, a i automatsko podešavanje osvetljenja radi bez greške. Fabrička folija od plastike koja se jasno uočava može da se ukloni, ali sa njom nestaje i zaštita od zamašćivanja jer u samom ekranu ne postoji oleofobni sloj. Ružnjikava folija ili masan ekran – izbor je vaš.

Leave a Reply