Početna Broj 197 TEST: Huawei P10 Plus VS. Huawei P10 Lite

TEST: Huawei P10 Plus VS. Huawei P10 Lite

Dva derivata ovogodišnjeg flegšipa kompanije Huawei potpuno zaokružuju ponudu i dodaju novi sloj asfalta na putu ka tronu industrije mobilnih telefona

ATV & NAUTICA 2020

Hardverska konfiguracija Huaweija P10 Plus je impresivna. Srce sistema čini moćni procesor HiSilicon Kirin 960, čije performanse prevazilaze Snapdragon 821 i stoje gotovo rame uz rame s najnovijim Snapdragonom 835. Sve operacije telefon obavlja glatko i bez zastoja, pa su usporenja koja su bila karakteristična za starije Huawei telefone definitivno postala stvar prošlosti (skorom od 6230 poena u Geekbench 4 multicore testu P10 Plus „šiša“ i najmoćnije telefone današnjice). Mali G71 GPU lako izlazi na kraj sa svim igrama, mada se čini da je rezerva snage u ovom čipu ipak nešto manja nego kod ekvivalentnog Adreno modela. Radna memorija od 6 GB je verovatno „overkill“, jer telefon ni u jednom trenutku ne koristi više od 2,5 do 3,5 GB. Raskošnih 128 GB za pohranjivanje podataka su za svaku pohvalu, a tu je i microSD slot koji prima kartice kapaciteta do 256 GB. S memorijom, dakle, nikad neće biti problema. Sa softverske strane ističe se novi EMUI 5.1 interfejs koji je dodatno optimizovan i očišćen od bagova koji su ranije uzrokovali nestabilnost u radu sa Google servisima. Pored gestova, interfejs se ističe i naprednim opcijama za konzerviranje energije.

ATV & NAUTICA 2020

P10 Plus ima osetno kvalitetniji fotoaparat u odnosu na P10. Dok su osnovne karakteristike skoro identične (dvostruka kamera sa monohromatskim senzorom od 20 MPx i RGB senzorom od 12 MPx sa optičkom stabilizacijom), P10 Plus ima kvalitetnije sočivo i širi otvor blende (f/1.7) koji propušta mnogo više svetla i obezbeđuje oštrije fotografije i bolje performanse tokom snimanja u mraku. Zaista smo impresionirani količinom detalja i oštrinom fotografija, čak i u nepovoljnim radnim uslovima i ako postoji telefon koga bismo mirne duše preporučili zbog njegove kamere, onda je to P10 Plus.

Sve u svemu, Huawei je napravio telefon vredan divljenja, istinski premium uređaj koji pleni dizajnom i vanserijskim performansama, obiljem memorije i moćnim fotoaparatom. Što se tiče cene, ona svakako nije mala, ali uz sve navedene prednosti svakako je opravdana.

Leave a Reply