Početna Broj 203 Kraljevski par telefona – TEST: Samsung Galaxy S9/S9+

Kraljevski par telefona – TEST: Samsung Galaxy S9/S9+

5996

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Samsung godinama vlada u kategoriji „Android telefoni“. Konkurencija se sve više trudi da mu otme značajniji deo kolača, ali korejski proizvođač i dalje beži za korak-dva. Kao svoj najbolji dvojac, Samsung je Galaxy S9 i S9+ postavio na megdan brojnoj konkurenciji, s namerom da budu dominantni – kao i do sada.

Na prvi pogled, nema velike razlike naspram S8/S8+. Veoma su slični i oblikom i dimenzijama. Prava razlika je unutra, ispod maske.

Da, ovo su čistokrvni Samsung telefoni, bez svake sumnje. Koga je osvojio njihov šarm, korisnički interfejs, dizajn ikonica i fontovi, s radošću će koristiti top verziju za 2018. godinu. S serija je već osam godina na vrhu ponude, a S9 i S9+ nisu ništa manje interesantni po svojim performansama. Ovo su pre svega dobro balansirani telefoni za opštu upotrebu i tako ih treba i posmatrati.

Jeste da će vas prvo privući izgled, ekran i kamera, ali toliko toga je novo u naizgled istim telefonima. Performanse su na nivou prenosnog računara, iliti mnogo jače nego što bi vam trebale. Mada, S9/S9+ uz DeX može biti i prenosni računar.

Po čemu se izdvaja Galaxy dvojac? Kamera je potpuno nova, dodati su stereo zvučnici, senzor otiska prsta je prisupačniji, dodat je iris skener, personalizovani AR emoji. Ono što ga ne izdvaja, ali je ipak prisutno je najnovija verzija hardvera, više memorije, IP68 otpornost, Oreo OS, Edge paneli, gomila (sitnih i krupnih) podešavanja, Bixby asistenta sa tasterom za brzi pristup,…

Leave a Reply