Početna Broj 201 Lagan i robustan – Panasonic Toughbook CF-XZ6

Lagan i robustan – Panasonic Toughbook CF-XZ6

ATV & NAUTICA 2020

Panasonic Toughbook CF-XZ6 je kompaktan i lagan laptop sa odvojivim ekranom do 12inča, ali bez MIL-SRD sertifikacije ili IP rejtinga. Konekcija između tableta i osnove je takođe implementirana, a sistem duplih baterija, kompletiran sa zamenjivom baterijom u osnovi će pogodovati onima koji traže uređaj za dugotrajnom baterijom.

Ako zanemarimo sve karakteristike koje se tiču čvrste konstrukcije, Panasonic je uspeo da napravi laptop sa dijagonalom od 12 inča koji je relativno mali i lagan. Teži samo 1.8 kg (sam tablet je težak 640 kg). Čvrsta konstrukcija potiče od korišćenja magnezijum legure za kućište, što omogućava laptopu da izdrži pad sa visine od 76 cm i vibracija sa pritiskom od 100 kg.

ATV & NAUTICA 2020

Magnezijum srebrna boja na tastaturi poseduje grubu završnu obradu što se veoma razlikuje u odnosu na gladak dizajn laptopova. Crna završna obrada tablet dela je slična i poseduje prijatan izgled koji nije samo izrazit već takođe služi da zamaskira ogrebotine i oznake. Zaobljene prednje ivice postolja su primetne a postolje je podjednako debelo nazad koliko i napred. Površina osetljiva na dodir se takođe razlikuje, iako smo njen dizajn već videli na Panasonic poslovnim modelima laptopova.

Kružna površina osetljiva na dodir postavlja levi i desni taster unutar debelog rama koji okružuje čitavu površinu. Tasteri savršeno reaguju na dodir i ostavljaju dobar utisak tokom korišćenja. Površina je takođe reaktivna i možete praviti kružne pokrete prstima kako bi skrolovali listama – u pravcu kazaljki na satu radi listanja na dole i suprotno od kazaljki na satu radi listanja na gore – to je veoma različito.

Preporučena cena je oko 2.400 EUR

Leave a Reply