Početna Broj 204 Mala džepna raketa – TEST: Sony Xperia XZ2 Compact

Mala džepna raketa – TEST: Sony Xperia XZ2 Compact

U eri glomaznih „džepnih televizora“ uvek je dobro videti „mali“ telefon vrhunskih performansi, za koje je Sony pravi specijalista

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Sony je dugo trpeo kritike da neopravdano izbegava bilo kakve promene ili unapređenja u domenu forme svojih pametnih telefona, čiji se karakterističan dizajn zubom vremena nepovratno izlizao. Čudo se ipak dogodilo i japanski proizvođač je, sledeći uobičajen polugodišnji ritam, početkom godine u Barseloni predstavio redizajnirane perjanice, Xperiju XZ2 i Xperiju XZ2 Compact, o kojoj je na ovom mestu reč.

Dobru naviku da uz „full size“ Xperiju XZ predstavi i odgovarajuću kompaktnu varijantu japanski proizvođač je održao i ovoga puta. Doduše, pojam „kompaktnog“ uređaja se u međuvremenu promenio, pa je smo od Xperije Z1 Compact, sa ekranom od 4,3 inča, preko modela sa ekranom od 4,6 inča dogurali do celih 5 inča. U poređenju s aktuelnim „džepnim bilbordima“ ovi gabariti u kombinaciji sa popularnim 18:9 ekranom zaista deluju kompaktno. XZ2 Compact ima puno toga zajedničkog sa krupnijim bratom: isti procesor, kamere i količinu memorije i moćne stereo zvučnike (koji su kod regularne XZ2-jke ipak nešto uverljiviji zbog dodatnog modula koji pojačava intenzitet u nižim frekvencijama). Kućište manjeg modela ima plastičnu poleđinu, što možda malo umanjuje atraktivnost, ali to ni na koji način nije narušilo izuzetnu otpornost i ukupni kvalitet izrade, koji je na najvišem nivou. Nažalost, mala Xperija ne podržava bežično punjenje.

10 saveta Instagram IN PAGE

Leave a Reply