Početna Broj 204 Mala džepna raketa – TEST: Sony Xperia XZ2 Compact

Mala džepna raketa – TEST: Sony Xperia XZ2 Compact

U eri glomaznih „džepnih televizora“ uvek je dobro videti „mali“ telefon vrhunskih performansi, za koje je Sony pravi specijalista

Panasonic TV

Sony je dugo trpeo kritike da neopravdano izbegava bilo kakve promene ili unapređenja u domenu forme svojih pametnih telefona, čiji se karakterističan dizajn zubom vremena nepovratno izlizao. Čudo se ipak dogodilo i japanski proizvođač je, sledeći uobičajen polugodišnji ritam, početkom godine u Barseloni predstavio redizajnirane perjanice, Xperiju XZ2 i Xperiju XZ2 Compact, o kojoj je na ovom mestu reč.

Dobru naviku da uz „full size“ Xperiju XZ predstavi i odgovarajuću kompaktnu varijantu japanski proizvođač je održao i ovoga puta. Doduše, pojam „kompaktnog“ uređaja se u međuvremenu promenio, pa je smo od Xperije Z1 Compact, sa ekranom od 4,3 inča, preko modela sa ekranom od 4,6 inča dogurali do celih 5 inča. U poređenju s aktuelnim „džepnim bilbordima“ ovi gabariti u kombinaciji sa popularnim 18:9 ekranom zaista deluju kompaktno. XZ2 Compact ima puno toga zajedničkog sa krupnijim bratom: isti procesor, kamere i količinu memorije i moćne stereo zvučnike (koji su kod regularne XZ2-jke ipak nešto uverljiviji zbog dodatnog modula koji pojačava intenzitet u nižim frekvencijama). Kućište manjeg modela ima plastičnu poleđinu, što možda malo umanjuje atraktivnost, ali to ni na koji način nije narušilo izuzetnu otpornost i ukupni kvalitet izrade, koji je na najvišem nivou. Nažalost, mala Xperija ne podržava bežično punjenje.

ATV & NAUTICA 2020

Leave a Reply