Početna Gadgets Master Card biometrijska tehnologija za sigurniju onlajn kupovinu

Master Card biometrijska tehnologija za sigurniju onlajn kupovinu

Kompanija Mastercard objavila je da će potrošači od aprila 2019. godine moći da koriste biometrijsku tehnologiju, kao što su očitavanje otiska prsta ili prepoznavanje lica, kao način za identifikaciju kada plaćaju svojim Mastercard karticama.

137
By fanjianhua@freepik

Veća dostupnost biometrijskih opcija na tabletima i pametnim telefonima i novi regulatorni okvir u EU koji zahteva snažnije mehanizme za autentifikaciju potrošača predstavljaju jasne pokazatelje da je došlo vreme da se opcije za biometrijsku autentifikaciju korisnika prilikom obavljanja digitalnih plaćanja sprovedu u praksi.

Ogromna većina potrošača – 93% njih – više voli da koristi biometrijska rešenja od lozinki prilikom potvrđivanja svojih plaćanja, a kako je nedavna studija koju je Mastercard sproveo sa Univerzitetom u Oksfordu, 92% bankara želi da usvoji biometrijska rešenja. Banke su takođe prijavile da kada se koristi biometrijska autentifikacija, potrošači su spremniji da završe kupovinu – stopa prekinutih kupovina se smanjuje za čak 70% u poređenju sa drugim metodama kao što su jednokratne šifre poslate preko SMS-a, što ukazuje da značajno poboljšanje korisničkog iskustva.

„Biometrijske tehnologije savršeno odgovaraju očekivanjima potrošača da obavljaju napredna i sigurna plaćanja, u skladu sa sve većim nivoom korišćenja digitalnih rešenja u svakodnevici. Ova tehnologija može značajno da koristi potrošačima, trgovcima i bankama time što unapređuje iskustvo kupovine i bolje štiti svaku transakciju. Naša liderska pozicija u oblasti biometrijskih tehnologija predstavlja dokaz sposobnosti da se prilagodimo očekivanjima potrošača i novim situacijama koje donosi svakodnevica“, izjavio je Havijer Perez, predsednik kompanije Mastercard Europe.

TL YouTube In Post