Početna Broj 200 Najbolji do sada – TEST: iPhone 8 & iPhone 8 Plus

Najbolji do sada – TEST: iPhone 8 & iPhone 8 Plus

Verovatno poslednji „klasični“ modeli Ajfona namenjeni korisnicima koji nisu sasvim spremni da prihvate velike promene koje donosi Desetka

Grunge style paper background with stains and splats

Potrebu da „prodrma“ svoj učmali ekosistem Apple je uočio još pre nekoliko godina, kada je sa nekoliko stidljivih intervencija na dizajnu i operativnom sistemu iPhone uređaja pokušao da osveži portfolio. U međuvremenu, evolucija Android telefona nastavila je istim tempom, što je dodatno produbilo jaz između pobornika „tradicionalne“ i „progresivne“ struje unutar kompanije. Konačno, ove sezone dobijamo prvi zaista drugačiji iPhone koji će temeljno prodrmati kompletan Apple univerzum.

Ali, šta je sa ljubiteljima tradicionalnog dizajna koji zaziru od najavljenih inovacija i možda nisu spremni da se uhvate u kolo dok se Desetka ne pokaže na bojnom polju? Apple je njima namenio iPhone 8 i iPhone 8 Plus, možda poslednje izdanke „klasične“ škole Eplovog dizajna.

Zli jezici iPhone 8 nazivaju „fantastičnim, ali nepotrebnim“ telefonom, plitkom nadogradnjom prošlogodišnjeg modela koja kao da podvlači crtu i sumira pređašnja dostignuća najpopularnijeg tehnološkog brenda. Iako neodoljivo liči na dve ili tri prethodne generacije, iPhone 8 pravu vrednost krije ispod haube, gde se nalazi osveženi hardver (procesor, kamera, ekran) koji doprinosi do sada najboljem korisničkom iskustvu. No, krenimo redom.

Leave a Reply