Početna Gadgets Najmanji iz S4 familije – Samsung Galaxy S4 Mini

Najmanji iz S4 familije – Samsung Galaxy S4 Mini

Panasonic TV

Gotovo sve dobre karakteristike nove Galaksije Samsung je prikupio i „zipovao“ u kompaktnije i vizuelno atraktivnije izdanje


„Želimo da ljudima pružimo veći izbor uz uređaj Galaxy S4 mini, koji je po izgledu i opštem utisku blizak modelu Galaxy S4, ali je namenjen za praktičniju upotrebu.“ Ovim rečima je Dž. K. Šin, direktor i predsednik Samsungove poslovne jedinice za IT i mobilnu komunikaciju, najavio novog člana Galaxy porodice namenjene korisnicima sa manjim, ali ne i plitkim džepom.

U odnosu na Galaxy S4, Mini ima ekran koji je „skraćen“ sa 5 na 4,3 inča, procesor s dve glave manje, internu memoriju od 8 GB i RAM od 1,5 GB, dok je rezolucija senzora fotoaparata „devalvirala“ sa 13 na 8 MP. Što se izgleda tiče, mališa je „pljunuti“ tata, umanjena replika originala, čije kompaktnije mere još više potenciraju izuzetna dostignuća Samsungovih dizajnera. Doduše, Mini je za milimetar deblji, ali to je očekivano – naime, sav taj vrhunski hardver treba nekako spakovati.

Manje dimenzije uzrokovale su i manju rezoluciju displeja (qHD spram fullHD ), i to je jedina žrtva koju treba podneti kada je ekran u pitanju. Super AMOLED panel i u ovom slučaju ostavio nas je bez daha svojom oštrinom, reprodukcijom boja i uglovima gledanja. Tek se lupom može videti da Minijev ekran ne postiže kvalitet koji demonstrira S4 sa svojih 440 ppi.

TOP 5 App za bolje pamcenje

…Više u Tech Lifestyle septembar, 2013.