Početna Broj 201 Nikad bolji! – TEST: Huawei Mate 10 Pro

Nikad bolji! – TEST: Huawei Mate 10 Pro

Nakon perioda u kome su Mate telefoni kompanije Huawei ostajali pomalo u senci mejnstrim ponude, ove godine je Mate 10 generacija svima jasno stavila do znanja da želi na tron!

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Huawei telefoni su dobro poznati po tome što donose puno za uložen novac. Kompanija je izgradila reputaciju na odličnim telefonima P serije, pri čemu je na svetskom nivou za to zaslužna regularna (P8, P9, P10…), a na lokalnom Lite (P9 Lite, P10 Lite…) varijanta. Potonja je posebno bila interesantna na srpskom tržištu budući da je imala sjajan odnos cene i performansi, što je kategorija koja se posebno ceni jer je pristupačnost, znate već i sami, veoma važna u Srbiji. No, šta sa top modelima, koji su ne samo „napucani“ u hardverskom smislu, već i predstavljaju određenu pokaznu vežbu šta je kompanija u stanju da uradi kada se razmaše?

Upravo u tu kategoriju upadaju Mate telefoni. Nekada serija fableta, a potom kada je ta odrednica pomalo izgubila značenje – prosto serije telefona koji nude više, ali i koštaju više – Mate serija je imala sporadičan uspeh u poređenju sa P modelima. Neki bi zablistali (kao Mate 7), dok bi neki bili tek prosek ili čak ispod njega (Mate S, Mate 9). Kako se Huawei ne zadovoljava tim rezultatima, u kompaniji su prionuli na posao i kreirali čitavu seriju telefona za Mate 10 generaciju – Mate 10 Pro, Mate 10 (regularan) i Mate 10 Lite. Detaljno smo testirali Pro verziju, koja ne samo da je najbolje što nudi Huawei u seriji Mate telefona, već je sasvim sigurno najbolji Huawei telefon, a možda i šire od toga…

Leave a Reply