Početna Broj 194 Nikako bez zaštite! – APC by Schneider Electric prenaponska zaštita

Nikako bez zaštite! – APC by Schneider Electric prenaponska zaštita

Kvalitetni kablovi i priključci obezbeđuju mirniji san po više osnova, ali najvažniji je da znate da je napajanje vaših električnih uređaja najbolje moguće...

Momacki auto – Infiniti HEADER

Najbolji način da sačuvate dragoceni hardver, ali i zaštitite ukućane – naročito najmlađe – od neželjenih posledica „poigravanja sa strujom“ jeste da investirate u kvalitetna rešenja

APC brend je korisnicima širom sveta dobro poznat kao sinonim za kvalitetna rešenja po pitanju besprekidnih napajanja (UPS-eva) sa celovitim rešenjima za prenaponsku zaštitu, filtriranje šuma signala, kao i specifična rešenja koja zadovoljavaju svačije potrebe. Jako važna karakteristika svih APC prenaponskih zaštita je da imaju mehaničku zaštitu od strujnog udara na neiskorišćenim utičnicama.

IFA 2019 IN PAGE

Dva najčešće korišćena naponska razdelnika, PM5U-GR i PM6U-GR su naizgled veoma slični, ali u praksi dovoljno različiti proizvodi, više nego što sugeriše sam podatak da prvi raspolaže sa pet, a drugi sa šest šuko utičnica. Poleđina ima vođicu za kabl i predefinisana mesta za kačenje na zid ili radni sto, kako bi instalacija tekla brzo i bez po muke, a njihova univerzalna bela boja se najbolje slaže sa zidovima. Oba uređaja pružaju osnovnu zaštitu protiv strujnog udara za računare i elektronske uređaje, uz upozorenje ukoliko je strujno kolo oštećeno usled pretrpljenog snažnog strujnog udara. No, PM5U ima pet redno vezanih priključaka, dok je PM6U nešto deblji i ima šest priključaka raspoređenih u dve grupe po tri.

Uz sve to, PM6U je po pitanju zaštite od prenaponskog udara deklarisan na 1836 J, dok je ta cifra kod PM5U duplo manja – 918 J, iz čega je jasno da će varijanta sa više priključaka biti i nešto otpornija. Istina, zbog toga je i nešto skuplja, te je cena viša za nekih dve hiljade dinara. Takođe, modeli dele i prisustvo dva USB porta (na ukupno 2.4 A), pomoću kojih je moguće direktno vršiti punjenje mobilnih uređaja – pametnih telefona, tableta i drugih.

Na kraju, tu je PM1W-GR, vrlo jednostavan uređaj koji može da izdrži jaču struju od 16A. On omogućava prenaponsku zaštitu u jednom šuko priključku. Naime, ima samo jednu utičnicu i koristi takođe jednu utičnicu, te je pogodan ako želite da zaštitite tačno određenu elektronsku napravu koja je posebno vredna – televizor ili PC računar, a evo i možda sjajne ideje za one kojima to nije palo na pamet – klima uređaj. Deklarisan je na 918 J po pitanju iznenadnog električnog udara, tako da će odlično da posluži i zaštiti kako vaše uređaje, tako i osigurače od velikih poremećaja u snabdevanju energijom. U skladu sa namenom, i njegova cena je najpristupačnija te može biti zanimljivo rešenje za rudimentarnu zaštitu.

Leave a Reply