Početna FOTO / VIDEO On Line savetnik i bežični zvučnik – Amazon Siri-Like

On Line savetnik i bežični zvučnik – Amazon Siri-Like

blank
ATV & NAUTICA ATV

Amazon na sve načine pokušava da vas navede da kupujete u njihovoj virtuelnoj robnoj kući, a najnoviji pokušaj je ovaj uređaj pod nazivom Amazon Echo, koji je u suštini digitalni asistent/batler, a može da služi i kao bežični zvučnik. U osnovi, preuzet je koncept koji koriste Google Now i Siri i upakovan je u zvučnik koji može da strimuje muziku direktno sa Amazona ili je reprodukuje sa drugog Bluetooth uređaja, ali i da odgovori na bilo koje pitanje postavljeno glasom.

Zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja glasa na daljinu, Echo-u se možete obratiti iz bilo kog kraja prostorije, a da pritom ne morate da vičete. Pored vesti i informacija o vremenu, uređaj može da povuče informacije sa Wikipedia-e da bi odgovorio na vaša pitanja. Pomoću ovog uređaja možete da podešavate alarme, tajmere, pravite liste za kupovinu i liste aktivnosti, a da ne morate ni da mrdnete prstom.

ATV & NAUTICA ATV

Amazon-Echo-alternate-image-630x420

Za one koji žele da ga koriste i kao zvučnik, Echo poseduje dva zvučnika koja se sastoje od 2-inčnog visokotonca i 2,5-inčnog vufera, dajući sveobuhvatni zvuk u krugu od 360 stepeni.

Međutim, pre nego što počnete da se obraćate Echo-u, potrebno je da za njega platite $199. Ali, tu postoji i jedna caka: Echo nije za tamo nekog Peru, Miku ili Lazu, bar ne za sada. Moguće ga je kupiti jedino putem pozivnice, koju možete proslediti direktno Amazonu. Tipičan Amazonov video vezan za ovaj uređaj možete pogledati na adresi

Leave a Reply