Početna Broj 202 Pametni sat za svaku priliku – TEST: Samsung Gear Sport

Pametni sat za svaku priliku – TEST: Samsung Gear Sport

Dizajniran za trenerku i odelo, uvek lepo leži na ruci

Panasonic TV

Pametni sat nije novost na tržištu. Od svih proizvođača, Samsung je prešao najveći razvojni put i ima najveću paletu modela. Model Gear Sport je najelegantniji Samsung sat. Malo je zbunjujuće, no tako je. Po dimenzijama je bitno manji od prethodnog modela Frontier i cilja korisnike kojima nije cilj da na zglobu imaju zbunjujuću „izbočinu“. Dizajnerski najviše liči na satove firme Panerai, a još jedan lep momenat je što sa manjim satom stiže i uži kaiš – sada je širine 20 mm.

Šta se promenilo unutra? Autonomija sata je povećana na dva dana (naspram Gear S2, koji je vrlo sličnih dimenzija), pa je mnogo lakše puniti sat svaki drugi dan. Procesor, memorija i ekran nisu mnogo napredovali. Pod pretpostavkom da na satu nećete raditi grafičku obradu, niti igrati ekstremno zahtevne igre, tehnička specifikacija je primerena svakodnevnim potrebama.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Kako u imenu imamo i „Sport“, pretpostavljamo da je sat namenjen sportistima. Da prvo naznačimo da svi senzori koji mere kretanje i puls korisnika služe samo za okvirna merenja – Samsung nikako ne preporučuje da se uzdate u njih radi svog zdravlja – za precizne vrednosti se preporučuju profesionalni satovi.

Leave a Reply