Početna Gadgets Pronađena petica – Oppo Find 5 X909

Pronađena petica – Oppo Find 5 X909

Vrhunski telefon manje poznatog proizvođača krase karakteristike ravne onima na perjanicama ponude mnogo zastupljenijih imena


Oppo se svetskoj publici do sada predstavio DVD i BluRay plejerima, kao i drugim multimedijalnim uređajima, ali je krajem 2012. godine ušao i u svet mobilnih tehnologija. Nakon nekoliko modela u nižim klasama, koji su očigledno služili za „zagrevanje“, predstavljen je i Find 5, uređaj koji vam predstavljamo ovog meseca. Sudeći prema kvalitetu izrade i karakteristikama novog modela, ovaj kineski proizvođač sa filijalom u Kaliforniji očigledno je dobro startovao, pogotovo zbog toga što je Find 5 nešto pristupačniji od konkurenata. Da li će mu ta prednost omogućiti i značajniji proboj na tržište, i kakav će sud doneti šira publika, ostaje tek da vidimo. U međuvremenu, možemo da pogledamo najznačajnije osobine ovog modela.

Prva i najočiglednija osobina je prostrani široki ekran dijagonale 5 inča. U pitanju je IPS panel u punoj rezoluciji visoke definicije, što znači da je slika neverovatno oštra i jasna, ali i da je vidljivost pod oštrijim uglovima praktično besprekorna. Budući da ovo nije slučaj kod svih najbližih konkurenata, mora biti posebno istaknuto. Kao telefon, Find 5 funkcioniše besprekorno, a obezbeđeni su i svi ostali moduli za povezivanje i komunikaciju. Opšti utisak je više nego pozitivan i ni po čemu se ne primećuje da proizvođač nije dugo prisutan u ovoj oblasti.

…Više u Tech Lifestyle jul 2013.