Početna Gadgets PRVE SKI NAOČARE SA GREJANJEM! – ABOM ZERO

PRVE SKI NAOČARE SA GREJANJEM! – ABOM ZERO

blank
ATV & NAUTICA ATV

Ljubitelji zimskih sportova više neće morati da se bore sa zamagljenim naočarima zahvaljujući kompaniji Abom (skraćeno od Abominable) i njenim Zero Fog naočarima za sneg. Najavljene su kao prve naočare za skijanje sa aktivnom tehnologijom protiv zamagljivanja. To je postignuto zahvaljujući patentiranoj KLAIR tehnologiji koja se sastoji od nevidljivog filma koji provodi toplotu, smeštenog između dva Carl Zeiss stakla otporna na ogrebotine. Punjiva baterija šalje struju kroz film, zagreva stakla i time sprečava da se ona zamagle. Prilično genijalno rešenje, koje nas navodi da se zapitamo zašto se mi toga nismo setili? Možda se neko i setio, ali još nije bio izmišljen providni film koji provodi toplotu?

Ove naočare imaju dva režima rada – aktivni režim i režim za brzo odmagljivanje. U prvom režimu, film se stalno zagreva, dok se u drugom režimu grejanje filma aktivira samo po potrebi – pritisak na taster će uključiti grejanje na 10 minuta. Aktivni režim daje oko 7 sati korišćenja, dok kod drugog režima baterija može da traije i do 7 dana, ali je za njeno punjenje potreban samo 1 sat, a puni se preko USB-a.

ATV & NAUTICA ATV

Od ostalih funkcija, tu su sistem za jednostavnu zamenu stakala, vodootporna konstrukcija, lagani okvir, a posebno ističemo sistem za provetravanje koji sprečava da vam lice bude kao u sauni dok se nalazite na vrhu Alpa. Abom Zero Fog Snow Goggles su dostupne u više boja po ceni od $249.99.

Leave a Reply