Remarkable tablet je u suštini hibridni uređaj između e-čitača i podloge za pisanje poput Wacom tableta.

On sadrži sloj iznad e-ink ekrana koji je osetljiv na stylus olovku tako da kada dođe u dodir sa takozvanim Markerom, koji je ustvari vlasnička stylus olovka od 50 dolara koju definitivno treba da kupite, ako želite maksimalno iskoristiti potencijal ovog uređaja.

On beleži te poteze olovke u realnom vremenu.

Taj kontaktni sloj čini Remarkable 2 toliko korisnim; on postaje veoma potentno platno za sve ono za šta inače koristite olovku i papir ili redovni tablet i stylus.

Sa brzinom od 21 ms, lag pri unosu informacija je skoro duplo veći nego kod nekih dosta jačih uređaja na tržištu, ali Remarkable je učinio da njihov tablet deluje približnije pravom fizičkom pisanju.

Operativni sitem zasnovan na Codexu je vrlo jednostavan i ima gomilu šablona koji će vam pomoći da organizujete svoje misli, od jednostavnog papira na linije preko grafikona i listi zadataka do usko specijalizovanih šablona za skiciranje, geometriju, kaligrafiju i druge aktivnosti.

Isto tako imate izbor od osam vrsti četkica, od mehaničke olovke do hemijske olovke, četkice za slikanje ili olovke za kaligrafiju.

Naravno, s obzirom na to da je u pitanju monohromatski ekran na dodir sa samo tri aktivne opcije, nema puno izbora za slikanje, ali poput sposobnosti da pomogne piscu da fokusira svoju pažnju, skiciranje na Remarkable 2 tabletu je vrlo prijatno u svojoj nekomplikovanosti.

Poput svakog dobrog digitalnog notesa, Remarkable 2 vam omogućava da obeležite tekst, isečete delove teksta i pomerate ih u druge dokumente ili notese, a možete i da obrišete čitave sekcije.

Marker Pro koji košta 99 dolara ima digitalnu gumicu za brisanje koja pruža fenomenalan osećaj pri korišćenju čak i nakon stotina sati pisanja i brisanja po uređaju.

Kućište debljine svega 4,7 mmm je napravljeno od anodiziranog aluminijuma i sa uživanjem ćete ga nositi sa sobom, posebno u kožnoj futroli.

Uređaj se puni brzo preko USB-C porta a baterija može da radi dve nedelje u proseku pre nego što vam zatreba novo punjenje.

Remarkable 2 je takođe i odličan e-čitač.

Njegov ekran veličine 10,3 inča je možda prevelik za čitanje u krevetu, ali ćete zato uživati sedeći par sati u kancelarijskoj stolici čitajući e-knjige.

Prethodni tekstMercedes koji je željan učenja
Sledeći tekstCES 2021: Samsung inovativni televizori 2021

Leave a Reply