Početna Gadgets Revolucionarni modeli mobilnih telefona

Revolucionarni modeli mobilnih telefona

Pre tačno deset godina Nokia je predstavila telefon N95. Vodeći proizvođač je prikazao remek-delo od telefona, i digao veliku prašinu oko sebe. To je ujedno i povod da ukratko prođemo kroz istoriju mobilnih telefona…

Photo by Creativeart Freepik
TL-10 saveta za Instagram HEADER

Ukoliko se već duže od 20 godina družite sa mobilnim telefonom, velike su šanse da je jedan od modela koji ste koristili posedovao i čuveni Nokia logo. Po neki model se možda i dalje nalazi u nekoj zavučenoj fijoci i – što je najčešći slučaj – još uvek može da vas prene prepoznatljivom Nokia melodijom zvona jer sjajno radi, kao i prvog dana.

Nokia je ove godine ponovo u igri. Ovog puta se vratila sa novim modelom 3310, koji ipak samo liči na prvi telefon, i namenjen je zemljama u razvoju. Ima veći ekran i boji, tanji je i ima popularnu igru Snake. Nema WiFi i nema 3G. Kako razvijene zemlje, gde je stepen korišćenja mobilnih telefona na izrazito viskom nivou, kao na primer SAD, Australija i zemlje Skandinavije za ovu godinu najavljuju ukidanje 2G signala, 3310 (2017) očito nije za ta tržišta.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Staru Nokiju pamtimo po mnogim telefonima koji su nam prirasli za srce, a nadamo se da će i ova nova kojom „upravlja“ Andorid imati makar približan uspeh. Pre deset godina, marta 2007., upoznali smo se s telefonom Nokia N95. Bio je revolucionaran po mnogo čemu, i naravno jako popularan. Taj jubilej nam je bio povod da se prisetimo telefona koji su pružali nešto drugačije, nešto jedinstveno, a opet dovoljno dobro da i drugi slede taj primer.

Dodali smo i nekoliko telefona koji su samo jednom zasijali, i (uglavnom iz očiglednih razloga) nisu uspeli da steknu veći broj sledbenika.

REVOLUCIONARNI MODELI MOBILNIH TELEFONA ’70-tih i ’80-tih REVOLUCIONARNI MODELI MOBILNIH TELEFONA ’90-tih REVOLUCIONARNI MODELI MOBILNIH TELEFONA POSLE 2000.

Leave a Reply