Početna Gadgets Slušalice od $50.000 – Sennheiser ORPHEUS – REBORN

Slušalice od $50.000 – Sennheiser ORPHEUS – REBORN

Legendarne slušalice Orpheus iz 1991, koje su neki smatrali najboljim slušalicama na svetu, dobijaju svog istoimenog naslednika koji je zadržao ime i istu filozofiju da nema kompromisa po pitanju kvaliteta.

Audio opseg ovih slušalica je od 8 Hz do iznad 100 kHz, a poseduju i najmanje izobličenje ikad izmereno u jednom sistemu za reprodukciju zvuka: 0.01% na 1 kHz, 100 dB SPL.

Orpheus su prve elektrostatičke slušalice sa Cool Class A MOS-FET visokonaponskim pojačalom integrisanim u školjke, čime se eliminiše kapacitivni otpor kabla. Upotrebljene su membrane obrađene isparenjem platine, debljine 2.4 mikrometra, jer je istraživanje koje je sproveo Sennheiser pokazalo da se tako omogućava optimalna reprodukcija zvuka. Izuzetne električne i akustične performanse su omogućene keramičkim transduktorima obrađenih isparenjem zlata, dok OFC kablovi obloženi 99.9-procentnim srebrom omogućavaju optimalnu provodljivost. Školjke su napravljene od čistog aluminijuma i obložene najfinijom kožom. Cena piše u naslovu texta…

https://www.youtube.com/watch?v=vQQdVf1BVQ4

Leave a Reply