Početna Broj 207 Sony Xperia XZ3 u borbi za TRON

Sony Xperia XZ3 u borbi za TRON

Sony je (najzad?) uspeo da napravi telefon koji je rame uz rame sa najboljim telefonima današnjice. Jednako je kvalitetan i brz, i sličnog je dizajna kao i ostali.

Koliko god voleli da vidimo različitost u ponudi, Sony je muku mučio da stekne nove korisnike dok je imao „kockast“ dizajn. Ove godine su uglačalli svaku ivicu i napravili jedan od najoblijih telefona u aktuelnoj ponudi. Već drugi „oblutak“ u nizu, XZ3, je bitno smršao i malo se izdužio. Dobio je veći ekran i veću prednju kameru, i za nijansu veću autonomiju. Toliko liči na ostale da su morali ispod ekrana da napišu Sony, kako bi znali šta je pred vama.
No, ono što sve vas interesuje je kakav je XZ3 u praksi i u poređenju s konkurencijom?!

TOP 5 App za bolje pamcenje

Svi će prvo primetiti zakrivljeni ekran OLED kvaliteta. Narastao je do šest inča u dijagonali. Sony se drži proporcija 2:1 (pohvalno s naše strane) i nema kameru i senzore koji su ušli u ekran. Svi se i dalje drže svojih pozicija zarad boljeg ukupnog izgleda. I zaista, XZ3 je pravi maneken. Veoma je lep, čvrst, izrađen od kvalitetnih materijala i iz aviona se vidi da je Sony bio izdašan sa skupim i dugotrajnim materijalima. Jedina zamerka od nas je što je Xperija i dalje u vrhu po klizavosti. Ako ga ne pazite, ispašće vam. Ako ga ostavite na „krivini“, sam će naći najnižu tačku. Šteta je što ćete ovako lep telefon držati u futroli…

No da se vratimo ekranu. Slika je neverovatno oštra i boje su nestvarno dobre. Organizacija prostora na ekranu je takva da su slova koji piksel sitnija, a margine po ivici skoro da nema, pa se na ekranu vidi više materijala naspram konkurencije. Gledanje filma je prijatno. Tome doprinosi i stereo zvuk. Za sve koji vole veće ekrane, slanje signala na TV je jednostavno i brzo. Sony i dalje podržava DLNA prenos (ostali kao da su zaboravili opšte prihvaćene standarde) i bez po muke se prebacuje sadržaj na TV.

Leave a Reply