Početna Broj 207 Sony Xperia XZ3 u borbi za TRON

Sony Xperia XZ3 u borbi za TRON

Sony je (najzad?) uspeo da napravi telefon koji je rame uz rame sa najboljim telefonima današnjice. Jednako je kvalitetan i brz, i sličnog je dizajna kao i ostali.

Fotografije su detaljne i pune boja (neko je u Sony-ju promenio taktiku). Ranije je bio poznat po bleđim i realnijim bojama, ali toga više nema. I dalje sve radi automatika. Do ručnih podešavanja se dolazi nakon nekoliko klika, ali vam je potrebno znanje iz fotografije da bi napravili bolju fotku nego što bi to učinio AI. Filtere je moguće preuzeti online i igrati se s njima. Interesantni su, ali vas neće dugo držati.

Video je kvalitetan, ali po mraku ne očekujte čuda. Tu je konkurencija bolja. Ono što XZ3 izdvaja je FHD@960 fps. Brži je od Taličnog Toma (koji je pak brži od svoje senke)! Nemate bezgranično vremena da snimate brze momenta, već samo po delić sekunde. Ovog puta u fullHD rezoluciji. Savet od nas je da obezbedite dosta svetla za takve situacije. U suprotnom, nema poente truditi se.

Početkom godine Sony je bio jedini koji ima softver za 3D skeniranje objekata. Sada nešto slično obećavaju i drugi veliki proizvođači (testiraćemo), a Sony nije mnogo napredovao sa softverom. I daje je jako teško (skoro nemoguće) napraviti 3D sken. Rezultati su više smešni nego upotrebljivi. Ako pravite samo 3D selfie, to je već lakše i učinak će biti bolji. Iz nekoliko iteracije ćete napraviti selfie koji ćete hteti da podelite s društvom. Pravo skeniranje kompleksnijih objekata je još daleko.

Leave a Reply