Početna Broj 205 Spolja drugačiji, unutra isti – TEST: Sony Xperia XZ2

Spolja drugačiji, unutra isti – TEST: Sony Xperia XZ2

Panasonic TV

Sony-ju se godinama zameralo što ima iste telefona, iako ih je menjao na 6 meseci. Svaki put su razlike u dizajnu bile minimalne – samo oštro oko ih je moglo videti. Svi njihovi premium modeli su bili prepuni poslednje tehnologije, ali to kupcima nije bilo dovoljno. Smetale su im prevelike margine iznad i ispod ekrana (iako su one krile odlične stereo zvučnike).

Godine 2018. dočekali smo da Sony predstavi telefon koji ima odnos površine telefona i ekrana veći od 75 odsto, naspram pređašnjih 68%. Sve se vrti oko ekrana, koji je proporcija 2:1. Širinu je zamenio visinom, jer je to danas u modi, i metalno kućište je zamenio staklenim. Kvalitet završne obrade je primetan i nestručnim licima, a stručna će uočiti dizajn poput Z3, s dodatnim leđima. Zahvaljujući toj izbočini, lepo leži u ruci, dok je senzor otiska prsta postavljen niže nego što smo navikli. Kao rezultat toga, u početku ćete mrljati prstom kameru umesto da otključavate telefon. Kad smo kod kamere, XZ2 i dalje ima hardverski taster za pokretanje kamere i fotografisanje.

ATV & NAUTICA 2020

Ako smo zaključili da su oblik telefona i primenjeni materijali promenjeni, kakav je Sony Xperia XZ2 unutra? Zadržao je stari šarm i prepoznatljive osobine. Preko Orea 8.0 je lagani Xperia launcher, a dupliranih aplikacija nema. Niti će ih biti u nekom narednom ažuriranju, kao kod nekih drugih brendova kod kojih se naprasno instaliraju aplikacije…

Leave a Reply