Početna Gadgets Tableti menjaju način kako se deca igraju i uče

Tableti menjaju način kako se deca igraju i uče

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Mala deca danas sama obavljaju onlajn kupovine, jer sve šira upotreba tablet računara od strane predškolaca znači da oni razvijaju digitalne veštine pre nekih tradicionalnih veština kao što su sečenje papira ili vezivanje pertli.

Jedno britansko istraživanje pokazuje da trećina dece mlađe od 5 godina ima svoj tablet, koji u proseku koriste 1 sat i 20 minuta svakog dana.

Samsung 50 godina

Anketa napravljena na 2000 roditelja dece starosti od 0-5 godina je pokazala da polovina ove dece sama zna da prevlači prstom preko ekrana, otvori aplikacije, crta po ekranu, kucne po ekranu da bi obavilo neku operaciju, otvori i zatvori aplikacije, koristi tastere za jačinu zvuka i uključi i isključi uređaj. Trinaest procenata dece starosti od 0-2 godine zna da kupi aplikacije bez ičije pomoći.

IMG_0038

Ova Tablet-generacija ima veću potrebu za zadovoljenjem i voli da uči vizuelnim putem. Na taj način mogu lakše da shvate apstraktne koncepte. Predškolci sada stvaraju medijske sadržaje, umesto da ih samo konzumiraju kao što je to činila prethodna generacija.

Pošto se granica između tradicionalnog i sajber-igranja sve više gubi, proizvođači igračaka i izdavači knjiga se utrkuju da razviju aplikacije koje se koriste uz njihove proizvode.
Britansko istraživanje je pokazalo da predškolci tablet-računare koriste uglavnom radnim danima između 16 i 18h. Roditelji vole da deca koriste edukativne i zabavne aplikacije koje su jednostavne za upotrebu. Njihove omiljene aplikacije su vezane za učenje, dok deca više vole aplikacije koje im omogućavaju da se igraju i da budu kreativni.

Šezdeset procenata dece je bilo izloženo oglasima tokom korišćenja tablet-računara, a 60 odsto od njih je nesvesno obavio kupovinu unutar aplikacije.

HomeCourses-Mockup

Leave a Reply