Kompanija TCL Communication zvanično premijerno predstavlja svoju prvu seriju smartfona pod nazivom TCL 10.

Ova linije pristupačnih Android uređaja premijum kvaliteta će koristiti vlasničke TCL ekrane visoke rezolucije i vizuelnu tehnologiju NXTVISION, ove kompanije, a svaki model će imati i visokokvalitetnu zadnju kameru sa četiri objektiva kao i Qualcomm Snapdragon procesore.

Serija 10 uključuje i prvi 5G smartfon kompanije TCL kao i prvi uređaj ove kompanije koji koristi njihov vlasnički zakrivljeni AMOLED ekran.

TCL 10 5G: Donosi 5G tehnologiju do većeg broja ljudi

Prvi smartfon ove kompanije koji podržava 5G tehnologiju, model TCL 10 5G, je dizajniran da omogući prednosti 5G povezivanja potrošačima koji žele moderan, a pristupačan uređaj.

Za pogon modela TCL 10 5G zadužen je Snapdragon 765 5G sistem na čipu. TCL 10 5G donosi veće brzine prenosa podataka za brže otpremanje i preuzimanje fajlova i unapređenu stabilnost Wi-Fi konekcije. TCL 10 5G ima veliki, moderni FHD+ Dotch ekran od 6,53 inča, koji donosi impresivni odnos ekrana i kućišta od 91%.

Sa zadnje strane, TCL 10 5G ima postavku od četiri kamere koja uključuje glavnu kameru visoke rezolucije od 64 MP, kameru ultraširokog ugla od 118 stepeni, makro kameru koja omogućava korisniku da pravi snimke iz velike blizine sa razdaljine od svega 2 cm, i dubinsku kameru za fotografije profesionalnog kvaliteta sa zamagljenom pozadinom.

Prednja kamera od 16 MP na modelu TCL 10 5G podiže kvalitet selfija na novi nivo uz pomoć 4-u-1 tehnologije velikih piksela koja automatski kombinuje četiri piksela u jedan kako bi se stvorile svetlije selfi fotografije.

Pored toga, TCL 10 5G može da se pohvali i velikom baterijom koja nudi celodnevno korišćenje telefona i Quick Charge 3.0 tehnologiju za brzo punjenje.

Ovaj smartfon takođe ima i funkciju za punjenje u suprotnom smeru uz pomoć kabla, čime se ovaj telefon pretvara u prenosivu bateriju za punjenje malih uređaja ili za pružanje pomoći prijateljima kojima je baterija pri kraju.

TCL 10 5G će biti dostupan u određenim regionima širom sveta krajem godine po ceni od 399 dolara.

TCL 10 Pro: Pomera NXTVISION tehnologiju do ivice sa prvim zakrivljenim AMOLED ekranom kompanije TCL

TCL 10 Pro ima elegantan vlasnički FHD+ zakrivljeni AMOLED ekran od 6,47 inča koji je dobio If Design i Red Dot nagrade za 2020. godinu.

TCL 10 Pro isporučuje širok spektar jasnih boja i oštru rezoluciju.

Njegov zakrivljeni dizajn uz minimalni okvir kućišta omogućava ekranu da „padne“ preko ivice kako bi se postigao visok odnos ekrana naspram kućišta, a imate i Edge Bar prečice za lak pristup aplikacijama pri rukovanju jednom rukom.

TCL 10 Pro takođe ima i senzor za otisak prsta u ekranu.

Tehnologija za obradu slike koju koristi TCL 10 Pro je zasnovana na veštačkoj inteligenciji i proizvodi fotografije i selfije bogate bojama i sa odličnom jasnoćom slike pri slabom osvetljenju.

TCL 10 Pro ima četiri zadnje kamere, uključujući kameru visoke rezolucije od 64 MP, video kameru za uslove slabog osvetljenja sa velikim pikselima od 2,9μm, kameru ultraširokog ugla od 123 stepena i makro kameru, kao i prednju kameru od 24 MP.

Uz sve to, ovaj smartfon ima i hibridno rešenje za autofokus.

Napredni zakrivljeni dizajn modela TCL 10 Pro takođe može da se pohvali savršeno simetričnim detaljima, matiranom završnom obradom kućišta za odličan osećaj u ruci i ekran sa sprečavanjem odsjaja.

TCL 10 Pro dolazi u Ember Gray i Forest Mist Green bojama i biće dostupan na evropskom tržištu u drugom kvartalu 2020. godine po ceni od 449 evra.

Prethodni tekst3D4U – Miele šabloni za 3D štampu ekskluzivnih dodataka
Sledeći tekstAsus ROG Zephyrus Duo 15 (GX550) predstavlja dizajnerski zenit ROG linije

Leave a Reply