Početna Gadgets Telefon koji se otključava okom – ZTE Grand S3

Telefon koji se otključava okom – ZTE Grand S3

Momacki auto – Infiniti HEADER

Kaže se da je oko ogledalo duše, ali kod novog ZTE pametnog telefona oko služi kao identifikacija za otključavanje telefona. Prepoznavanje korisnika putem oka je iz filmova došlo i do telefona, a ZTE Grand S3 je prvi telefon na svetu koji nudi ovu metodu prepoznavanja. Takozvani Eyeprint ID je proizvod EyeVerify kompanije, a kako detaljno funkcioniše naravno da nisu rekli. Za svakoga, koga iz nekog razloga skeniranje otiska prsta iritira, ovo može da bude dobra alternativa za otključavanje telefona, tačnije ZTE modela Grand S3.

Ali ZTE nije stao na tome da se samo otključavanje telefona vrši putem identifikacije oka, već planiraju da integrišu Eyeprint ID metodu sa mobilnim plaćanjem. Zato nemojte mnogo da se čudite ako u narednom periodu budete viđali ljude po prodavnicama koji se “beče” ka svojim telefonima, znajte da plaćaju račun.

Samsung 50 godina

Ispod maske ovog telefona koji je pristojno elegantan, nalazi se Qualcomm Snapdragon 801 četvorojezgarni procesor na 2.5 GHz koga podpomaže 3GB radne memorije. Sama memorija telefona za čuvanje podataka je oskudna, ali je prošitiva do 64GB sa mikro SD karticom. Ostali detalji su 5.5 inčni ekran na rezoluciji od 1080 pixela, pozadinska od 16MP i 8MP frontalna kamera, podrška Dolby tehnologije, prostor za dve SIM kartice, Bluetooth 4.0 i standardne dodatne opcije. Sve u svemu, prijatno smo iznenađeni da se na tržištu pojavio uređaj sa ovakvom sigurnosnom zaštitom, a za koji teško može da se kaže da je danas vodeći brend. Oni kojima se dopada mogu da ga pazare online u Kini za nekih $480.

2015-03-01-image-8

Leave a Reply