Početna Broj 205 Telefon sa najjačim dostupnim hardverom – TEST: HTC U12+

Telefon sa najjačim dostupnim hardverom – TEST: HTC U12+

Četiri kamere, najjači dostupni hardver, unapređeno korisničko okruženje i inovativni „građevinski“ zahvati zvuče kao dobitna kombinacija

Panasonic TV

Ni posle nekoliko prilično teških godina kompanija HTC ne odustaje od namere da se ponovo nametne kao trendseter u industriji mobilnih telefona. Novim premium modelom Tajvanci prave još jedan hrabar iskorak u nepoznato, nudeći aparat prema kome je teško ostati ravnodušan. Polaritet emocija koje U12+ budi, međutim, može biti i pozitivan i negativan, u zavisnosti od konkretnih očekivanja, ali i spremnosti korisnika da lako usvoje neka nekonvencionalna rešenja.

Što se dizajna tiče, HTC U12+ se nije mnogo promenio u odnosu na U11+. U pitanju je prilično uzan i visok telefon spakovan u kućište sa staklenom prednjom i zadnjom stranom i metalnim okvirom sa senzorima pritiska. Telefon je veoma kvalitetno sklopljen, ali ostaje strah da će pri prvom ozbiljnijem padu staklena konstrukcija pokazati svoje krhko lice, kao i kod drugih modela sa sendvič dizajnom. Ekran dijagonale 6 inča bez zarez na vrhu (juhu!) ima sada već standardne proporcije 18:9 i izuzetno tanke bočne ivici, ali i nešto više „mesa“ ispod i iznad ekrana. Dok ispod ekrana nema ničega, iznad njega su naređane dve selfi kamere od 8 Mpx, jedan od dva BoomSound stereo zvučnika, mikrofon, odgovarajući senzori i signalni LED.

ATV & NAUTICA 2020

Na desnoj ivici je hibridna fijoka za dve nano SIM kartice, odnosno SIM i microSD karticu, dok je s druge strane nešto sasvim novo. Gonjen prirodnim nagonom za inoviranjem, HTC je ovoga puta odlučio da eksperimentiše sa, verovali ili ne, fizičkim tasterima – tasteri za podešavanje jačine zvuka i uključivanje ekrana nisu klasični dugmići sa „klikom“, već digitalni senzori ispod kojih su minijaturni vibromotori koji simuliraju osećaj kliktanje. Nešto slično videli smo kod modela Appleovog iPhonea 7 i potonjih modela, koji imaju slično konstruisan Home taster; nažalost u ovom slučaju izvedba je nekako čudna i nespretna, pa ne verujemo da će biti mnogo korisnika koji će prigrliti ovu promenu bez gunđanja.

Leave a Reply