Početna Broj 197 TEST: ADATA SD700, 1 TB – Plutajuća memorija

TEST: ADATA SD700, 1 TB – Plutajuća memorija

Za fotografe i OTG radnike, kojima treba eksterni brzi storidž

1008

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Memorije nikad dosta! Fajlovi su sve veći i sve ih je više, tako da ostaje stalna potreba za novim prostorom. Brza SSD memorija je postala dostupna i u većim mem. modulima, tako da nam je na test stigao SSD „disk“ od 1 TB. Kec u rukavu SD700 modela je IP68 zaštita.

Mali kvadratni SSD staje u svaki džep. Da nema IP68 zaštitu, bio bi još manji.

Brz, tih, lagan i efikasan…
Eksterni disk je u obliku kvadra; gore i dole ima metalne crne pločice, a obmotan je mekanom gumom crne ili boje limete. Taj žućkasti je naš favorit. Guma ima otvor za micro USB konektor. Kada se ne koristi, preporučuje se da otvor bude zatvoren. Uz memoriju dobijate i mali debeli kabl s drugim USB type A krajem, za povezivanje s računarima, televizorima ili čime god da ima USB priključak. Toliko je mali i lagan da ćete ga lako zagubiti. Preporučujemo verziju s žutom gumom, radi lakšeg pronalaženja u moru stvari.

Disk je došao prazan, bez dodatnog softvera. Na ADATA sajtu se može preuzeti aplikacija za HDDtoGO funkciju diska, i povećavanje sigurnosti podataka, odnosno AES 256-bitnu enkripciju. Idealan je za prenos velikih fajlova, kao što su fotografije, muzika i video. Ako vam je 1 TB mnogo(?), u ponudi su i varijante od 512 GB i 256 GB.

Kada kupujete novi računar, od starog vam trebaju samo podaci. Sav hardver je suvišan. ADATA SD700 se brine da se podaci u njemu čuvaju bolje nego kod konkurencije. U startu nudi zaštitu od prašine, vode i udaraca, a sa matičnog sajta se preuzima program za neprobojnu AES 256-bitnu zaštitu.