Početna Broj 193 TEST: HP Envy 13 – Kvalitet na dohvat ruke

TEST: HP Envy 13 – Kvalitet na dohvat ruke

Kvalitetom blizak top klasi a cenom srednjoj, novi Envy 13 predstavlja jedan od najzanimljivijih ultrabook računara na našem tržištu

Panasonic TV

Plus
+ Kompaktno, čvrsto kućište; ekran
+ Udobna tastatura, pristojni zvučnici
­Minus
– Autonomija, debeli ram oko ekrana
­- Tačped, bloatware

Porast interesovanja za kompaktne laptopove doprineo je raznovrsnoj ponudi i sniženju cena, čemu smo se toliko nadali. Ovaj trend ispratio je i HP, čiji prenosni računari redovno gostuju na top-listama najprodavanijih uređaja u svojoj klasi. Sličnu sudbinu predviđamo i novom „šarmeru“ iz porodice Envy.

ATV & NAUTICA 2020

Novi Envy 13 je namenjen korisnicima ultraportabilnih računara koji nemaju potrebu za rešenjem „dva u jednom“, tj. računarom sa odvojivim monitorom koji može da se koristi kao tablet. Iako se čini kao korak unazad, tržište klasičnih ultraportabilnih računara je itekako živo, o čemu svedoči popularnost uređaja kao što su Appleov MacBook Air ili Dellov XPS 13. U pitanju je, dakle, jednodelan, kompaktan, lagan, čvrst i lepo dizajniran ultrabook sa 13-inčnim ekranom visoke rezolucije koji nije osetljiv na dodir, i sa kvalitetnim Bang&Olufsen zvučnicima. Za potrebe testiranja domaća kancelarija HP-a ustupila nam je varijantu računara sa novim Core i5 procesorom sedme generacije na 2,7 GHz (7200U), 8 GB RAM-a, i sa QuadHD IPS panelom, ali bez čitača otiska prsta. Evo naših utisaka.

Leave a Reply