Početna Broj 196 TEST: Huawei P10 – Naslednik fenomenalnog P9

TEST: Huawei P10 – Naslednik fenomenalnog P9

blank
ATV & NAUTICA ATV

Za razliku od konkurencije, koja se sve više fokusira na dizajnerske modifikacije, odnosno povećanje ekrana i promenu odnosa stranica, Huawei se i ove sezone drži poznatog kursa i u svojim premium modelima nastavlja da forsira kameru, dobre performanse i kvalitetnu izradu. Zato novi P10 ne donosi bogzna kakva unapređenja na dizajnerskom planu, ali nudi novu verziju „designed by Leica“ dvostruke kamere, kao i nekoliko suptilnih, ali važnih hardverskih unapređenja kojima može otvoreno da se suprotstavi modelima kao što su Galaxy S8 ili LG G6. Takođe, P10 je i jedan od najskupljih modela koji su napustili fabričke pogone kineskog proizvođača.

Dizajn i ekran
Na prvi pogled, P10 više podseća na iPhone 7 nego na neki od Haweijev telefon, i da nije USB Type-C konektora i Leica brenda na kućištu, lako bismo pomislili da je pred nama neki novi Appleov model. Originalan dizajn, dakle, nije jača strana ovog telefona, ali u ovom slučaju to ne predstavlja problem jer P10 ispunjava sve funkcionalne zahteve i ističe se kvalitetnim metalnim kućištem i Gorilla Glass 5 zaštitom za ekran. Pošto je veoma tanak i lagan, telefon udobno leži u ruci tako da ni korisnici sitnije telesne građe neće imati većih problema. Čitač otiska prsta pomeren je sa zadnje na prednju stranu, iako je iskustvo pokazalo da većini korisnika više odgovara da bude pozadi. Ipak, postoji dobar razlog za izmeštanje skenera, koji može da služi kao Back ili Home taster (kratak ili dug pritisak), a prepoznaje i pokrete prevlačenja prstom. Huawei ističe da je ovaj taster udobniji za korišćenje od klasičnih Androidovih senzorskih tastera jer je opremljen i tzv. Ultra Response funkcijom, koja je dizajnirana da nauči navike korisnika i „predoseti“ komande i pre nego što ih korisnik izda (time se znatno skraćuje latentni period).

ATV & NAUTICA 2020

P10 je opremljen 5,1-inčnim 1080p ekranom, koji je sasvim prikladan za uređaj ovih dimenzija. IPS-NEO panel obezbeđuje „duboku“ crnu boju i bolje uglove gledanja od klasičnih IPS ekrana, a ističe se i verodostojnom reprodukcijom bele i osnovnih boja (nisu ni prezasićene ni „hladne“). Maksimalno osvetljenje je naročito jako, pa neće biti problema tokom korišćenja pod vedrim dnevnim nebom, dok u zatvorenom prostoru već 40% osvetljenosti obezbeđuje zadovoljavajuću sliku.

blank

Leave a Reply