Početna Broj 207 TEST: Huawei Watch GT – Wannabe sat

TEST: Huawei Watch GT – Wannabe sat

Huawei je iza pompeznog imena stavio entry-level funkcije

blank
ATV & NAUTICA 2020

Najavljen je kao sat, i prikazuje vreme. Vreme koje mu šalje upareni telefon, a koji dobija info od lokalnog mobilnog operatora.
Valjda se operator povezuje s atomskim satom u Frankfurtu, ili barem s tačnim satom na internetu.

Lagan i lepo dizajniran, Huawei watch GT jako liči na ranije analogne satove. Crn ekran (u stanju mirovanja) ga odaje, da se radi o „digitalcu“.
Ima dva tastera s desne strane, i ekran osetljiv na dodir. Narukvica je gumena, ali može lako da se zameni kod sajdžije.

ATV & NAUTICA ATV

Problem s pametnim satovima je autonomija, robusnost i težina. Huawei Watch GT je prevazišao sva tri izazova i zadao domaći konkurenciji.
Nakon nedelju dana korišćenja, baterija nam je na 65 odsto. Da, napunili smo ga jednom pre sedam dana, i ispraznio se za trećinu.

Druga jako bitna stvar je robusnost, ili njena odsutnost u GT satu. Dimenzije su mu jako privlače, i na ruci lepo leži. Još nešto – lagan je! Jedva da ćete ga osetiti na zglobu.

Da bi ga koristili, potrebna je instalacija Huawei softvera na komandnom telefonu i nakon svih podešavanja u aplikaciji, sat je spreman da vas služi. Pre svega da pokazuje sate i minute, a zatim i vremensku prognozu i koliko ste koraka prešli.

Usput i meri bpm (otkucaje srca), spoljni pritisak, ima i funkciju kompasa, štoperice i tajmera, i služi kao alarm. Dodatno, prikazuje poruke koje vam stignu na telefon i obaveštava vas da li vas neko zove (ali se preko sata ne može pričati).

Dobra funkcija za sve koji žele da imaju ličnog trenera je što GT prati vaše fizičke aktivnosti. Na vama je samo da krenete da vežbate.
Nedostaci Huawei sata su što je to zatvoren sistem. Nema dodatnih aplikacija niti maski sata, osim onih što vam ih je dao Huawei.

Upravljanje je moglo biti lakše, mogli su tasteri da se rotiraju, ili tako nešto, ali ukupan utisak je sasvim prihvatljiv.
Nadamo se da će Huawei u skorije vreme unaprediti aplikaciju i ponuditi još mogućnosti. Možda neku igricu?!

Huawei Watch GT:

Dimenzije: 46.5 mm x 46.5 mm x 10.6 mm
Težina: 46g
Memorija: interna memorija do 128MB + RAM memorija do 8 MB
Povezivanje: Bluetooth v4.2.
Boja: Crna
Materijal: Metal, aluminijum, guma

Kontakt: www.huawei.rs

CENA: 30.000 RSD

Leave a Reply