Početna Broj 185 TEST: : Jabra Sport Pulse – Novi sparing partner

TEST: : Jabra Sport Pulse – Novi sparing partner

Jabra je kreirala slušalice koje osim muzičke podrške tokom treninga nude i niz informacija važnih za sportske aktivnosti profesionalaca i amatera

Plus: Monitoring rada srca, aplikacija, glasovna uputstva i objašnjenja
Minus: Cena, baterija

Jabra Sport Pulse Wireless predstavljaju bežične vodootporne in-ear slušalice, koje imaju poseban trik – sposobnost da mere puls na vašem uhu.

Slušalice dolaze u pakovanju sa više mogućih veličina vrhova, kako bi vam se što bolje prilagodile, a imate i mogućnost izbora između tri veličine dodatnih „ojačanja“ odnosno fiksatora slušalica u uhu, kakve do sad niste viđali uz svakodnevne slušalice. Uz ovo, u pakovanju pored uputstva možete naći i USB kabl za punjenje slušalica, kao i torbicu za slušalice, u istoj kombinaciji boja kakve su i sâme slušalice. Slušalice vezuje kabl dovoljno dug da ga namestite iza vrata. Kada nema vetra kabl je nepomičan, a ukoliko vam je duži ili želite da ga fiksirate na određenom mestu, u pakovanju imate i male fiksatore za kabl. U vetrovitim okolnostima kabl će se pomerati, ali neće vam smetati u toj meri da slušalice tokom treninga želite da skinete. Na kablu postoje tri tastera – za pojačavanje/utišavanje zvuka i glavni komandni taster za upravljanje većinom standardnih funkcija – aktiviranje Siri, ukoliko koristite iPhone, menjanje numere u Jabra muzičkom plejeru i niz drugih opcija podesivih kroz Jabra Sport aplikaciju. Ovi tasteri su dobro pozicionirani i laki za nalaženje čak i kada ste usredsređeni na sportske aktivnosti.

Vodootporne bubice izgledaju uobičajeno, međutim primetićete da nisu u pitanju standardne in ear slušalice. Na levoj strani postoji senzor za merenje srčanog ritma i neophodno je dobro namestiti slušalicu kako bi senzor radio. Sa spoljne strane iste, leve slušalice, nalazi se takozvani Sport taster. Pritiskom na ovaj taster dobićete informacije o napretku – uključujući vreme, srčani puls, udaljenost i druge mere koje možete podesiti kroz Jabra Sport aplikaciju. Na desnoj slušalici se nalazi USB priključnica za punjenje slušalica, skrivena ispod gume; podseća na senzor za merenje srčanog ritma na levoj strani.

Najveći plus kod Jabra Sport Pulse slušalica predstavlja već više puta pomenuta mogućnost merenja srčanog ritma. Jabra je spakovala optomehanički senzor u levu slušalicu, koji isijava svetlo na unutrašnjost uha i na osnovu toga meri puls i nivo kiseonika. Kako je ušna školjka puna malih krvnih sudova, Jabra tvrdi da su slušalice precizne gotovo koliko i EKG uređaj. Zadovoljni smo time kako senzor radi; kada se jednom povežete sa Jabra aplikacijom preko Bluetootha ili NFC opcije, dobićete glasovno obaveštenje kada se meri puls. Svakim pomeranjem leve slušalice, merenje prestaje. Ukoliko slušalice lepo namestite, ni tokom trčanja ne morate brinuti da li će dolaziti do očitavanja pulsa.

Jedan od slabijih elemenata slušalica je baterija. Nudi svega pet sati rada. Ukoliko isključite opciju merenja pulsa, malo ćete produžićete period između dva punjenja.

Zaista odlična stvar kod slušalica Jabra Sport Pulse je ono čemu su prevashodno namenjene – zvuk. Zvuk je jak, bas dobar, i ne dolazi ni do prekida ili šuštanja prilikom reprodukcije muzike tokom trčanja. Aplikacija vam nudi mogućnost poboljšanja zvuka uključivanjem opcije Dolby visoke definicije zvuka, ali ova opcija svakako nije neophodna za kvalitetan zvuk. Postojeći kvalitet samo poboljšava. Još jedan veliki plus: ako ste fanovi glasnije muzike, možete je slušati baš tako, ali bez bojazni da će i pola teretane slušati upravo vašu muziku.

Jabra je definitivno predstavila sjajan par sportskih slušalica. Dodatna opcija kao što je merenje srčanog ritma ih čini odličnim za trkače i vežbače koji žele manje kablova, odličan zvuk i praćenje podataka vezanih za trening.

Jabra Sport Pulse Wireless Bluetooth
• Baterija: Razgovor do pet sati / stand by do deset dana
• Punjenje: micro USB, kabl za punjenje u pakovanju
• Bluetooth: 4.0
• Muzika: slušalice reprodukuju muziku, i kontrole na slušalicama mogu da se koriste za upravljanje muzičkim plejerom.
• Glasovna uputstva i vodič (za uparivanje, povezivanje i status baterije)
• Težina: 16g
Cena: 27.000 RSD
www.pametniuređaji.com

Leave a Reply