Početna Broj 196 TEST: Logitech K780 – Pišite gde hoćete

TEST: Logitech K780 – Pišite gde hoćete

Tastatura za sve uređaje

Živimo u vremenu kada imamo nekoliko uređaja preko kojih komuniciramo. Na primer telefon, laptop i desktop, a neki imaju i po nekoliko od nabrojanih. Recimo da je uobičajeno da imate računar, poslovni i privatni telefon. Često vam se dešava da vršite komunikaciju iz svih nabrojanih „alata“ i ne možete da postignete da se prebacite s jednog na drugi uređaj? Logitech je smislio rešenje za barem tri najomiljenija (mini) računara.

Tastatura, na kojoj i pišemo ovaj tekst, se povezuje sa do tri uređaja. Biranjem jednog od tri funkcionalna tastera prebacujete komunikaciju na željeni uređaj. Za manje komade tehnike (telefon i tablet) imate specijalno ležište (držač) na vrhu tastature – prostor širine 38 cm pametno je konstruisan da nije bitno koliko je debeo uređaj koji stavljate na njega. Logično, tamo neće biti više od tri telefona, jer je to maksimum za K780. Tastatura je prilično teška, da bi mogla da drži velike tablete. Najveći od 12 inča može samo u horizontalnom položaju, a ostali, manji, kako vama više odgovara.

Naspram klasične tastature se razlikuje jedino u obliku tastera, koji su okrugli na Logitech tastaturi. Ako kucate brže, nema oštrih prepreka! Hod je kratak a klika nema, ali je reakcija tastera prisutna, taman da znate da ste ga pritisnuli.

Za bolju komunikaciju s telefonima/tabletima, nedostaje tačped. K780 ima osnovne „specijalne“ tastere, tipa Home, Search, Back, App-Switch i Contextual Manu, ali to nije dovoljno da bi preko tastature kompletno upravljali mobilnim uređajem. Ako insistirate na tačpedu, Logitech ima i za vas odgovarajući proizvod (npr. K830).

Autonomija je oko dve godine sa jednim parom AAA baterija, što je već standard koji je Logitech postavio davnih dana. Cena nije mala, ali ko ima potrebu za konstantnom pisanom komunikacijom, K780 može biti pravo rešenje.

Logitech K780
Kompatibilnost: minimum Android 5.0, iOS 5.0, MAC OS X 10 ili Windows 7
Konekcija: Logitech unifying protokol (USB), ili BT Smart
Autonomija: sa dve AAA baterije oko 4 miliona klika
Dimenzije: 158x380x8-22 mm
Težina: 875 g

Cena: 13.749 RSD
Kontakt: www.logitech.rs

Leave a Reply