Početna Broj 195 TEST: Logitech Prodigy G serija – Đakonije za igrače

TEST: Logitech Prodigy G serija – Đakonije za igrače

Komplet igračkih periferija koji vam neće isprazniti kasicu-prasicu

Momacki auto – Infiniti HEADER

Kada govorimo o igračkim periferijama, uvek se nekako spotaknemo o Logitech, renomiranog proizvođača upravljačkih uređaja koji valovitim IT vodama stameno plovi još od davne 1981. godine. Ovoga puta, švajcarska kompanija je obradovala igrače na tanjem budžetu, ponudivši kvalitetnu igračku tastaturu, slušalice i miševe, koje smo mi sa zadovoljstvom mrcvarili tokom praznika. Evo i naših utisaka.

Logitech G213 Prodigy je atraktivno dizajnirana membranska tastatura, nešto veća od standardnih kancelarijskih modela, sa prostranim odmorištem za dlanove i ergonomski idealno podešenim nagibom. Iznad funkcijskih tastera, sa desne strane, raspoređeni su LED indikatori i namenski tasteri za kontrolu reprodukcije multimedije. Tasteri su visoki, ali imaju relativno plitak hod i taman su kruti koliko treba, tako da ne zamaraju prste ni posle dugotrajnog rada. Svi tasteri, uključujući i namenske, su aktivno osvetljeni višebojnim LED lampicama koje neprestano menjaju boju kroz čitav spektar, od crvene do ljubičaste (osvetljenje se može isključiti, ako nekome bude smetalo).

Samsung 50 godina

Performanse tastature su odlične: iako je membranskog tipa (prenos električnog impulsa vrši se između dve plastične membrane i tankog sloja metala), njen odziv, preciznost i taktilni osećaj su gotovo isti kao kod osetno skupljih mehaničkih tastatura (gde svaki taster ima mali prekidač, sličan onome na pisaćoj mašini). Softverska podloga je standardno dobra, i omogućuje programiranje funkcijskih tastera, separatno isključivanje tastera (da u žaru borbe ne pritisnete nešto što ne treba) i kreiranje profila za svaku pojedinu igru. U svakom slučaju, kao jeftina, funkcionalna i atraktivna alternativa skupim mehaničkim tastaturama, G213 Prodigy zaslužuje svaku preporuku.

Leave a Reply