Početna Broj 199 TEST: Motorola Moto Z2 Play – Opravdana očekivanja

TEST: Motorola Moto Z2 Play – Opravdana očekivanja

Novi Motorolin adut iz srednje klase ističe se dobrom autonomijom, pametnim softverom i magnetskim dodacima koji modularnu konstrukciju čine dostupnijom široj populaciji

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Veliki uspeh Motorolinog modela Moto Z Play nikoga nije iznenadio, budući da je ovaj telefon objedinio sve najvažnije osobine rasnog „srednjaka“, što podrazumeva izdržljivu bateriju, dobru kameru i mogućnost nadogradnje naročitim Moto Mods dodacima koji proširuju mogućnosti osnovne konfiguracije. Proizvođač se trudio da, gde god je to bilo moguće, održi cenu uređaja na minimumu (u Srbiji to, nažalost, nije bilo izvodljivo), a sličnim receptom služi se i naslednik ovog modela.

Moto Z2 Play je uređaj koji po dvostruko nižoj ceni u odnosu na aktuelne premium telefone nudi odličnu autonomiju, 5,5-inčni Super AMOLED ekran, Snapdragon 626 sa 4 GB RAM-a i 64 GB na ploči, uz microSD čitač i FM radio prijemnik koji je nedostajao starijem modelu. S druge strane, Motorola je napravila i nekoliko neugodnih kompromisa ovog puta – baterija je slabija, a cena „jača“ u odnosu na prethodnika.

Sa aspekta dizajna najvažnija razlika u odnosu na originalni model odnosi se na debljinu kućišta, koje je za čitav milimetar tanje. Takođe, poleđina telefona sada je napravljena od metala, što je veliki napredak u odnosu na musavo staklo na originalnom Z Play-u. Drugih promena u dizajnu nema, što je razumljivo zbog potrebe da se održi kompatibilnost sa Moto Mods dodacima, kako starim, tako i novim koji su najavljeni paralelno s ovim telefonom (Moto GamePad sa dodatnom baterijom za ljubitelje mobilnih igara, raznobojni Moto Style Shells dodaci sa podrškom za bežično punjenje, JBL SoundBoost 2 za moćniji zvuk i TurboPower Pack s dodatnih 3.490 mAh za uživanje u raskošnoj autonomiji).

Leave a Reply