Početna Broj 186 TEST: Oukitel U10 – Ako niste zahtevni korisnik…

TEST: Oukitel U10 – Ako niste zahtevni korisnik…

Telefon koji pleni ukupnim performansama, naspram uloženog novca

ATV & NAUTICA 2020

Plus:
– Odličan odnos cene i performansi
– Odličan ekran
Minus:
– Kvalitet zvuka preko zvučnika bi mogao da bude malo bolji
– Kontrolni senzorski tasteri su slabo osvetljeni i teško su vidljivi

Metalno kućište, izuzetno tanak (samo 7,9 mm), osmojezgarni procesor, veliki ekran, velika količina memorije… Sve to asocira na premijum klasu telefona, koju prati i odgovarajuća cena. Oukitel U10 gotovo da može da se uklopi u takav kalup. Iz stereotipa ga „izbacuje“ samo cena, koja je na sreću značajno niža od očekivane. Zahvaljujući tome, kao i postignutim rezultatima na pokrenutim testovima, ovaj telefon možemo da svrstamo u sam vrh srednje klase mobilnih telefona.

ATV & NAUTICA 2020

Oukitel U10 poseduje IPS ekran dijagonale 5,5 inča u Full HD rezoluciji, napravljen u OGS (One Glass Solution) tehnologiji. Kvalitet displeja je odličan, a dodatni plus je što je izuzetno dobro osvetljen. Slobodno možemo da kažemo da u tom segmentu može da parira telefonima iz više klase.

Telefon pokreće osmojezgarni MediaTek procesor na 1,3 GHz, a za grafiku je zadužen Mali-T720 GPU. U kombinaciji sa 3 GB RAM-a ovo čini odličnu podlogu za pokretanje čak i zahtevnijih aplikacija. Iako ne može da se meri sa vrhunskim aktuelnim modelima, sasvim je dobro pozicioniran i stoji rame uz rame sa telefonima koji su od njega skuplji 100 do 150 evra.

Za smeštaj aplikacija i podataka obezbeđeno je 16 GB memorije, koja je proširiva putem Micro SD kartice. Za to ne postoji poseban slot, već se koristi deljeni slot koji može da primi drugu SIM, ili Micro SD karticu. Drugim rečima, Oukitel U10 može da radi kao Dual SIM telefon, ili kao Single SIM telefon (u kojem postoji mogućnost proširenja skladišne memorije).

Leave a Reply