Početna Broj 197 TEST: Sony FDR-X3000R – Optika i senzor za akciju

TEST: Sony FDR-X3000R – Optika i senzor za akciju

Sony je poznat po kvalitetnim proizvodima, i kada se reši da ponudi nešto u bilo kom sektoru, on tada puca na najviši plasman i domete

ATV & NAUTICA ATV

Sony je poznat po vrhunskim proizvodima, a jedna od krucijalnih karakteristika ovog tehnološkog džina jeste upravo da je posao sa kamera senzorima jedna od osnova njihovog poslovanja. Stoga je sasvim očekivano da Sony nudi odlične proizvode u domenu kamera, bez obzira da li govorimo o kamkorderima, fotoaparatima ili – akcionim kamerama.

blank

ATV & NAUTICA ATV

Upravo stoga FDR-X3000R stiže sa odličnim osnovama, koje se u praksi potvrđuju. Sony je svojevremeno ponudio prvu 4K akcionu kameru sa sistemom stabilizacije, stoga X3000R ima obavezu da ponudi više i da se uhvati u koštac sa GoPro modelima. U dizajnerskom smislu, kamera je odlična. Ne govorimo samo o dobrom izgledu, već o rasporedu i upotrebljivosti različitih varijanti i kontrola kada je reč o akcionim dešavanjima, sportu, skijanju, plivanju i slično. Ne zauzima puno prostora, fino pristaje na baze, kacige i druge vrste postolja. Sa strane je tu mali LCD ekran za podešavanja, dok je na vrhu taster za snimanje. Sa zadnje strane se nalaze konektori. Dno kamere ima i rupicu za montiranje tripoda. Sve u svemu, ne samo da je raznovrsna, već je i otvorena za dodatke drugih proizvođača – što mora biti, ne bi li se nosila kako valja sa GoPro modelima.

Zahvaljujući brojnim dodacima, moguće je upotrebljavati kameru na raznovrsne načine. Recimo, vodootporno kućište je uvek korisno (i sami znate u kakvim sve situacijama), a Live daljinac je fantastična stvar! Recimo, to ga čini odličnim izborom ako želite da snimate kamerom montiranom na neku poziciju u kolima koja je inače teško dostupna u vožnji, ali i u drugim situacijama. Takođe se možete povezivati i sa iOS i Android uređajima.

Leave a Reply