Početna Broj 194 TEST: Sphero App-enabled Ball – Lopta kojom se upravlja preko aplikacije

TEST: Sphero App-enabled Ball – Lopta kojom se upravlja preko aplikacije

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Sphero App-enabled Ball je verovatno jedan od najiskrenijih pojmova smišljenih za jedan elektronski uređaj. Upravo se o tome i radi – ovo je lopta kojom možete upravljati putem aplikacije! Naime, Sphero se kontroliše preko aplikacije za vaš telefon ili tablet, i tada ovaj loptasti robot prečnika od desetak centimetara postaje nešto mnogo više; postaje sjajna zanimacija za klince, zanimljiv uređaj za igranje i zabavu.

Podržava sve mobilne operativne sisteme (Android, iOS, Windows) i može se kretati maksimalnom brzinom do 2 metra u sekundi (7,2 km/h). Nudi ugrađeno LED osvetljenje koje možete podešavati, a kako se radi o programabilnom robotu, dostupno je preko 30 aplikacija koje nude raznovrsne načine igranja. Recimo, arkadne igre dobijaju sasvim novu dimenziju sa korišćenjem ovakve lopte, a naročito nam se dopala kontrola svemirskog broda kojim smo upravljali pomoću Sphero lopte. Domet iznosi čak 30 metara, dok sa uređajima komunicira preko Bluetooth konekcije.

Ne, nismo našli produktivne primene, ali Sphero tome nije ni namenjen. Njegova uloga je da bude zabava za klince, ali i za celu porodicu, i to u praksi ne samo da zadovoljava, već ide i korak dalje, uspevajući da izmami osmeh na lice u situacijama koje nismo ni mogli da zamislimo kada smo počeli da ga koristimo. Stoga, ne vredi kalkulisati unapred za šta bi se sve mogao koristiti. Jednostavno ga treba probati i pustiti intuiciji da vodi dalje. Nekada je to zapravo i najvažniji element zabave.

Cena: 18.990 RSD

Leave a Reply