Početna Broj 194 TEST: Sphero App-enabled Ball – Lopta kojom se upravlja preko aplikacije

TEST: Sphero App-enabled Ball – Lopta kojom se upravlja preko aplikacije

Panasonic TV
Sphero App-enabled Ball je verovatno jedan od najiskrenijih pojmova smišljenih za jedan elektronski uređaj. Upravo se o tome i radi – ovo je lopta kojom možete upravljati putem aplikacije! Naime, Sphero se kontroliše preko aplikacije za vaš telefon ili tablet, i tada ovaj loptasti robot prečnika od desetak centimetara postaje nešto mnogo više; postaje sjajna zanimacija za klince, zanimljiv uređaj za igranje i zabavu.

Podržava sve mobilne operativne sisteme (Android, iOS, Windows) i može se kretati maksimalnom brzinom do 2 metra u sekundi (7,2 km/h). Nudi ugrađeno LED osvetljenje koje možete podešavati, a kako se radi o programabilnom robotu, dostupno je preko 30 aplikacija koje nude raznovrsne načine igranja. Recimo, arkadne igre dobijaju sasvim novu dimenziju sa korišćenjem ovakve lopte, a naročito nam se dopala kontrola svemirskog broda kojim smo upravljali pomoću Sphero lopte. Domet iznosi čak 30 metara, dok sa uređajima komunicira preko Bluetooth konekcije.

ATV & NAUTICA 2020

Ne, nismo našli produktivne primene, ali Sphero tome nije ni namenjen. Njegova uloga je da bude zabava za klince, ali i za celu porodicu, i to u praksi ne samo da zadovoljava, već ide i korak dalje, uspevajući da izmami osmeh na lice u situacijama koje nismo ni mogli da zamislimo kada smo počeli da ga koristimo. Stoga, ne vredi kalkulisati unapred za šta bi se sve mogao koristiti. Jednostavno ga treba probati i pustiti intuiciji da vodi dalje. Nekada je to zapravo i najvažniji element zabave.

Cena: 18.990 RSD

Leave a Reply