Početna Gadgets Uticaj pametnih telefona i tehnologije na seksualni život i romantiku

Uticaj pametnih telefona i tehnologije na seksualni život i romantiku

Pregled
Tehnologija je donela revoluciju u naše živote. Od besplatnih poruka do aplikacija za upoznavanje, tehnologija, a posebno pametni telefoni, transformišu dinamiku seksualnosti u savremenoj kulturi. Ovo istraživanje koje rađeno za Durex ispituje uticaj tehnologije i pametnih telefona na romantiku, intimnost i seksualni život osoba koje su u dugim vezama. Koristeći detaljne, kvalitativne intervjue sa 30 osoba iz različitih okruženja na teritoriji Engleske, ovo istraživanje pokazuje da su pametni telefoni sa jedne strane neophodni u savremenim romantičnim vezama, ali su takođe i uzrok stresa i tenzije. Ove tenzije mogu biti suptilne i složene i potencijalno negativno utiču na veze ukoliko se ne spreče. Dok učesnici imaju različite strategije za rešavanje nekih od ovih problema, takođe pokazuju nezadovoljstvo zbog postojanja pametnih telefona u njihovim životima.

Najvažniji zaključci
Tehnologija i pametni telefoni su neophodni za organizovanje romantičnih veza za većinu učesnika, i cenjeni su zbog olakšica koje donose u svakodnevni život:
• Neophodni su za započinjanje romantičnih veza i čine sastavni deo komunikacije u ranim fazama zabavljanja
• Pametni telefoni se smatraju dobrim za sažeto komuniciranje ljubavi i naklonosti tokom dana kada su parovi razdvojeni
• Koriste se za organizovanje slobodnog vremena, uključujući društvene aktivnosti i izlaske
• Pametni telefoni se koriste za poboljšavanje sekusalnog iskustva. Dve trećine učesnika šalje poruke čiji sadržaj uključuje flert, dok 12 od 30 učesnika šalju seksi slike.

”Upoznali smo se i naravno, imali seks, ali smo održali kontakt preko poruka i mejlova i to je na neki način izgradilo bazu za zašu vezu.“
“Ne znam o čemu su stariji ljudi pričali kad nisu znali šta se dešava u životima drugih ljudi. Postoji toliko toga o čemu možeš pričati sa nekim koga viđaš svaki dan – a ti sajtovi nam daju o čemu da pričamo.”

Leave a Reply