Početna Broj 200 Veliki povratak Motorole!

Veliki povratak Motorole!

Novi Motorolin adut iz srednje klase ističe se dobrom autonomijom, pametnim softverom i magnetskim dodacima koji modularnu konstrukciju čine dostupnijom široj populaciji

Mobilni telefon je u javnosti prvi upotrebio Martin Kuper, tadašnji generalni direktor Motorolinog odeljenja za komunikacione sisteme, koji se, u aprilu 1973, sa prototipom proizvoda svoje firme prošetao njujorškim ulicama i obavio brojne pozive, na ogromno čuđenje prolaznika.

Bio je to pravi revolucionarni aparat. Mogli ste da pričate čak 20 minuta bez prekida, a nakon toga je aparatu bilo potrebno 10 sati da se napuni.

Motorola, poznata po svojim radio predajnicima, ove godine je proslavila 89. rođendan. Kompanija koja je u mnogim naslovima do sada pominjana kao „prva na svetu“. Ako baš hoćete – Motorola je prvi mobilni telefon korišćen na Everestu (2007).

Poslednjih godina, kompanija je prošla kroz razne promene. U 2011. godini podeljena je na dve manje kompanije – Motorola Mobile Devices i Motorola Broadband & Mobiliti Solutions. Prva kompanija preuzima mobilne uređaje – telefone i tablete, dok se druga bavi korporativnim rešenjima, umrežavanjem i radio-opremom.

Iste godine, Google je objavio da kupuje Motorola Mobility diviziju za 12,5 milijardi dolara. Google 2014. potpisuje 10-godišnje primirje sa Samsungom, a dva dana kasnije najavljuje druga pregovaranja koja paralelno funkcionišu – Motorola, ali bez patenata, odlazi kompaniji Lenovo za oko 2,91 milijardi dolara.
Ako pričamo o istoriji modularnih telefona, projekat Ara koji za cilj ima razvijanje modularnog telefona dolazi u Motorola Mobility u vreme kada je kompanija deo Google-a, i koja taj projekat zadržava i prilikom prodaje kompaniji Lenovo.

Najnapredniji od svih projekata i uz najveće nade za uspeh, Google je prekinuo u jesen 2016. godine. U to vreme, na tržištu postoje još dve kompanije koje proizvode komercijalne proizvode sa modularnim šablonom. To su LG sa svojim G5, i Motorola, koja je predstavila već drugu generaciju telefona koji podržavaju modularne Moto modove.

Modularni Motorola telefon ima 16 integrisanih magneta na poleđini telefona, preko kojih se Moto modovi lako kače za Moto Z uređaje, donoseći nove mogućnosti i funkcije na telefone.

Prošle godine, ovo su bili Moto Mod JBL Soundboost zvučnik, kamera Hasselblad True Zoom, džepni projektor Insta-share Projector i dodatna baterija Incipio.
Ove godine vidimo još nekoliko kandidata.

Moto Mod 360 kamera
Korisnici jednostavno treba da povežu novi 360 Camera Moto Mod sa Moto Z telefonom i da ga pretvore u kameru koja snima 360 stepeni i beleži sve oko njih. Uz samo jedan klik, korisnici će moći da snimaju interaktivne 4K video snimke pod uglom od 360 stepeni, uz impresivan 3D audio zvuk. Takođe, uz ultra široke kadrove od 150 stepeni na fotografijama, korisnici će dobiti potpuno drugu perspektivu.

Moto Mod Game Pad
Sa novim dodatkom, Moto GamePad-om, korisnici imaju priliku da preuzmu kontrolu nad svojim mobilnim igricama. Ovaj novi Moto Mod transformiše Moto Z telefon u mobilnu gejming konzolu za tren. Uz D-pad i tastere sa četiri funkcije obezbeđeno je pravo gejming iskustvo na bilo kom mestu, a baterija od 1035mAh omogućuje korisnicima da nadmaše svoje prijatelje u igranju.

Nov JBL SoundBoost
Prva generacija JBL SoundBoost dodatka donela je korisnicima unapređeno audio iskustvo, a uz novi JBL SoundBoost 2 dodatak, ono je podignuto na viši nivo. Novi SoundBoost 2 pruža savršeno ozvučenje sa mogućnošću slušanja do 10 sati, a zahvaljujući vodootpornoj zaštiti, sporadično prskanje vode neće zaustaviti muziku. Ovaj dodatak će biti dostupan u Srbiji u crnoj boji, ima premium dizajn sa poboljšanim konturama za bolji osećaj držanja u ruci, a kompatibilan je i sa novom JBL EQ aplikacijom.

Leave a Reply