Početna Broj 206 Za 50% bolji od prethodnika! – TEST: Samsung Galaxy Note 9

Za 50% bolji od prethodnika! – TEST: Samsung Galaxy Note 9

Note serija za Samsung predstavlja sam vrh ponude, pa je takav i finalni proizvod. Deveta iteracija (ako brojimo i Edge) donosi apsolutni maksimum u performansama i kvalitetu.

blank
ATV & NAUTICA 2020

Samsung je sa Note 9 pokazao kako se pravi premium telefon i zadao domaći zadatak konkurenciji koja želi da pripada visokoj klasi. Ove godine je SD845 dostupan širokom broju proizvođača i pomenuti čipset se lako nalazi i u telefonima s upola manjom cenom od ovog fableta. Šta se dobija u punom paketu by Samsung? Priznajemo da se nije štedelo i da smo imali muke da nađemo zamerku. Naravno da i dalje nije napravljen idealan telefon, ali o primedbama nešto kasnije – prvo da se pozabavimo lepšim stranama Note 9, a njih ima sasvim dovoljno.

„Devetka“ je u poređenju sa „Osmicom“ bolja za 20 do 50 odsto u svim parametrima vrednim merenja. Ono šta se prvo primeti je veća autonomija. Model iz 2017. je umeo da posrne pred kraj dana, ako ga nismo ispuštali iz ruke. Dodatnih 700 mAh je presudno za preživljavanje tih nekoliko preostalih časova bez kabla, kada svi drugi traže punjač. Ako vam se desi da dan provodite bez preterane upotrebe telefona, on će vas jednako služiti i sutradan. Ostao je problem velike potrošnje tokom noći, kada je telefon na odmaranju i kada ga niko ne dira (osim možda Gremlina koji jako vole Note 9). Naš savet je Aeroplane mod, uz čiju pomoć se baterija potroši samo 2-3%.

ATV & NAUTICA 2020

Sledeći lako uočljiv boljitak je promena lokacija senzora otiska prsta. Svi su prošle godine negodovali nad pobedom forme naspram fukcionalnosti, a danas zadovoljno pronalazimo jabučicom prsta mesto za otključavanje telefona. Za slučaj da vas ipak mrzi da tako startujete Note 9, tu su i prepoznavanje lica i rožnjače. Rade bolje i brže. Čini nam se da i u tamnijem ambijentu vrše svoju funkciju.

blank

Leave a Reply