Početna Broj 193 Aviatore Veloce Turbojet – Mlazni motor u kuhinji

Aviatore Veloce Turbojet – Mlazni motor u kuhinji

Uprkos „brzom“ izgledu, ovde se jako lagano pravi kafa

ATV & NAUTICA 2020

Napravljen samo u 100 primeraka Aviatore Veloce Turbojet Coffee Machine, i kao i kod većine kreacija od Super Veloce, praviće zabunu kod ljudi na prvi pogled (a verovatno ni na drugi) jer neće znati šta je ispred njih.

Svaki aparat je napravljen od aluminijumske legure 6061 T6, serije 2000, čelika 316 Ti 304 i bronze – metala koji se koriste za izradu vojnih letelica. Aparat može praviti čaj ili kafu, tj. puni se lišćem čaja ili zrnima kafe, a radi na naponu poznatom na američkom i evropskom kontinentu (110 do 120 ili 220 do 240 volti). Ukupno je težak 28 kilograma, a sa dimenzijama 750 x 332 x 455 mm to nije klasična mašina za kafu koja staje na kuhinjski sto, osim ako vam kuhinja nije centralno i najveće mesto u stanu.

ATV & NAUTICA 2020

Kafea aparat je napravljen od 300 komponenti, pomoću različitih načina spajanja delova. Korišćene su ne komercijalne komponente kafe mašina, svaki deo je namenski pravljen za Aviatore Veloce. S mehaničke tačke gledišta, ovo je aparat koji će uspešno odoletu zubu vremena i stajati ponosno pred narednim generacijama prvog ponosnog vlasnika.

U jednom cugu pravi samo jednu šoljicu prefinjene tečnosti, a ako budete dovoljno brzi i baš insistirate da vam je naprave, možda i bude vaša. Inače, motor je pravi i radi, doduše na niskim obrtajima i ne može nikog povrediti.

Leave a Reply