Početna Broj 197 Bezbedan i komforan dom – Lunatronik Jablotron 100

Bezbedan i komforan dom – Lunatronik Jablotron 100

Koristeći pametan telefon i/ili aplikaciju, danas možete lako i jednostavno upravljati i nadgledati vaš dom s bilo koje tačke na planeti.

Pametni sigurnosni sistemi su veoma prilagodljivi i sve je modularno. U zavisnosti od vaših potreba, monitoring možete vršiti vi, ili profesionalna služba. Ako je vama to opterećenje, ili niste u mogućnosti, neka neko drugi nadgleda vaš dom i eventualno po potrebi zove policiju ili vatrogasnu službu, kada se uključi alarm. Što je instalirani sistem veći, to su njegove mogućnosti bolje. Jablotron 100 može kontrolisati do 32 uređaja u domu ili bašti.

Pametni sigurnosni sistem Jablotron ima SIM karticu mobilne telefonije i povezuje se na vašu kućnu LAN mrežu, ukoliko je imate, kako biste kontrolisali sve sigurnosne sisteme preko pametnog telefona ili aplikacije. Osnovni sistem obično sadrži senzore za vrata i prozore, kao i detektore pokrete, a napredni ima i daljinsko otvaranje kućnih vrata, vrata garaže, kontrolisanje grejanja, automatsko uključivanje svetala u kući ili osvetljavanje pristupne staze, detektore dima, gasa i poplave, zalivanje travnjaka…

Zašto da bašta trpi zbog vašeg odlaska na odmor? Preko aplikacije zalivajte baštu i dok ste na moru. Takođe, možete proveriti potrošnju struje i fotografisati unutrašnjost ili spoljašnjost kuće dok se sunčate i pijete osvežavajuće koktele na plaži. Ako se desi poplava, Jablotron sistem će automatski zatvoriti dotok vode preko elektro ventila i obavestiti nadležne službe.

Jednostavan i pametan način da budete bezbedni
Svaki sistem vredi onoliko koliko je upotrebljiv. Zato vredi pomenuti da je Jablotron 100 sistem vrlo jednostavan za korišćenje jer koristi sistem semafora – crveno je uključeno, zeleno isključeno. Ima mnoge pametne funkcije, kao na primer uključivanje svetla kada se detektuje pokret, otključavanje vrata kada se uključi signal za dim, i da se uključi kamera kada se aktivira senzor. Snimci kamere se čuvaju lokalno, na memorijskim karticama, i preko cloud servera se šalju na vaš mobilni telefon i u Kontrolni centar. Čuvanje u oblaku je bolje jer je lakši pristup i ne može vam biti ukraden.

Kontrola alarma preko aplikacije mobilnog telefona je dobra za brzo aktiviranje, pravljenje pravila, ili dobijanje takozvanih push notifikacija kada se aktivira alarm. Preko telefona možete nadgledati dom instaliranim kamerama, otključati/zaključati vrata, uključiti klimu ili grejanje… Dodatno, možete dodeliti pristupna prava prijateljima i komšijama, ako želite da otvore prozore ili ručno zaliju cveće.

Vi odmarajte, a pustite druge da brinu.
Kontakt: www.klt.rs

Leave a Reply