Početna Broj 198 Da li je dostignut vrhunac LCD televizora??? – TEST: LG SUPER UHD...

Da li je dostignut vrhunac LCD televizora??? – TEST: LG SUPER UHD TV 55SJ850V

Da li smo dostigli vrhunac LED tehnologije? LG sa svojom Nano Cell Display serijom daje izuzetno dobre argumente u prilog toj tezi

ATV & NAUTICA ATV

blank

Istakli bismo i da se ovaj televizor itekako može lepo upotrebljavati za gejming, odnosno kao displej priključenog PC računara. Jedna od stvari koje idu u prilog jeste i TruMotion 2040 Hz podrška za panel sa 100 Hz osvežavanjem, za šta je doduše potrebno obezbediti i noviji hardver kada je reč o grafičkoj karti i samom kablu. Ukoliko to uspete, zaista ćete biti u prilici da uživate u fantastičnoj reprodukciji slike.

ATV & NAUTICA 2020

Na samom kraju, ostaje ono što je možda i najbolje, a to je realno korišćenje! Naime, interfejs televizora je izuzetan, posebno u kombinaciji sa Magic daljincem koji funkcioniše fantastično. Oslanja se na webOS 3.5 tehnologiju i donosi sjajne animacije i izvanredno osmišljen raspored, te je kretanje kroz opcije, menije i aplikacije pravo zadovoljstvo. Naravno, između ostalog, na raspolaganju su Netflix, Amazon i YouTube aplikacije, a podržani su i bežična tastatura i miš (!) tako da i u tom pogledu možete da televizor savršeno prilagodite sebi i svojim potrebama. Jednostavno, LG 55SJ850V u tom pogledu briljira i ovaj značajan aspekat rada ga više nego išta drugo od bombastično propagiranih osobina izbacuje u prvi plan, a uvek je zadovoljstvo videti uređaj koji svoj kvalitet demonstrira upravo tamo gde je to najvažnije – u praksi.

LG SUPER UHD TV 55SJ850V
Ekran: LED, 55“, 4K Ultra HD
Operativni sistem: webOS 3.5
Digitalni tjuner: DVB-T2/C/S2
HDR tehnologija: HDR10 + HDR Dolby Vision
Nano Cell tehnologija: Da
Zvuk: 2.2 Harman/kardon zvučnici, 40W
DTS Decoder: DTS-HD
Bežična veza: WiFi ac, WiDi, Miracast, DLNA, Bluetooth
Priključci: LAN, HDMI x4, USB x3, Digitalni audio izlaz (optički), CI Slot
Dimenzije (ŠxVxD): 1229 x 708 x 58.2 mm

Cena: 200,990 RSD
Kontakt: www.lg.com/rs

Leave a Reply