Početna Home Digitalni batler – ALYT pametni kućni sistem

Digitalni batler – ALYT pametni kućni sistem

Umesto da nam olakšavaju život, razni kućni proizvodi nam se mogu popeti na glavu i otežavati nam život. Da bi smo se toga rešili dovoljna nam je samo jedna spravica, koja će upravljati svim uključenim uređajima u kući, a to je ALYT DIY Smart Home Manager. Zasnovan na Android-u, Smart Home Manager ima potrebu da vašem domu pruži sigurnost, da pokrije svu kućnu mehanizaciju, da upravlja potrošnjom električne struje tako da dovede u red vaše komunalije kao i da spreči potencijalne kućne nesreće kao što su požar ili curenje vode.

Iz hardverskog ugla gledanja, armadilom inspirisan aparat u sebi ima 1.2GHz ARM Cortex-A7 dual-core procesor, 512 RAM memorije, 4 GB flash memorije i veoma je dobro opremljen bežičnim konekcijama, uključujući 3G, WiFi, Bluetooth, Security Wireless Protocol, Z-Wave, ZigBee i mnoge druge konekcije koje trižšte može da ponudi. U sebi ima ugrađen Infrared koji mu omogućava kontrolu nad aparatima koji su opremljeni IR-om kao što su televizor, klima uređaj i mnogi drugi. Uređaj se može pohvaliti ugrađenim bežičnim protokolom, ugrađenom baterijom i 3.5G radio podrškom za bezbedan sistem koji je uspešan i u slučaju ako nestane struja ili ako su žične komunikacije u prekidu.

I pored toga što radi na Androdid Operativnom Sistemu, ALYT DIY Smart Home Manager ima DIY opremu, što mu omogućava da može da radi sa mobilnim telefonima koji koriste iOS ili Android. Ljudi iz ALYT, LYT Inc.-a su potražili od Crowdfunding platform Indiegogo finansijsku pomoć da bi ovaj uređaj postao stvarnost sa cenom od oko $149. Uspeli su!

datasheet